Laadpaal thuis voor je elektrische wagen


Je hebt de switch gemaakt: er staat binnenkort een elektrische auto voor je deur. Of misschien rij je er nu al mee rond. Maar er is natuurlijk ook de praktische kant van het verhaal. Hoe ga je je bolide elke keer van een verse portie power voorzien? Een openbare laadpaal zoeken of op het werk je elektrische auto opladen: da’s een optie. Dit ’s nachts thuis doen, is natuurlijk nog een stuk eenvoudiger.

Waarom precies een laadpaal voor thuis nemen?

Zowat elke elektrische auto kan via het klassieke stopcontact worden opgeladen. Een speciale laadpaal installeren lijkt dus op het eerste zicht totaal overbodig. En toch: er zijn drie goede redenen waarom het net zo’n goed idee is:

  • Om te beginnen is je elektrische wagen thuis opladen tot wel vier keer goedkoper, dan wanneer je een openbare laadpaal een bezoekje brengt.
  • Daarnaast gaat het opladen van je elektrische auto twee tot vier keer sneller, dan via een gewoon stopcontact in pakweg je garage. Een laadpaal heeft namelijk een hogere stroomsterkte. In mensentaal: er kan per seconde meer elektriciteit doorgevoerd worden.
  • En minstens net zo belangrijk: het is een pak veiliger, dan wanneer je via het goede oude stopcontact werkt. Da’s op zich ook vrij logisch. De hoeveelheid elektriciteit die het opladen van je elektrische auto vraagt, is namelijk totaal niet te vergelijken met je smartphone opladen of de wasmachine gebruiken. Dit via een simpel stopcontact doen, zorgt dus voor extra risico op oververhitting van de kabels, gevolg door een kortsluiting en brand.

Hoe ziet een elektrische laadpaal voor thuis eruit?

We noemen het dan wel een laadpaal, maar het doorsnee exemplaar bij de Vlaming ziet er eigenlijk anders uit. Meestal is het namelijk een toestel, dat aan de gevel wordt gehangen. Dit noemt men ook weleens een wallbox. Voor de gemakkelijkheid noemen we het hier ook gewoon een laadpaal.

Fiscale voordelen
Over het algemeen zijn deze exemplaren in vier stroomsterktes te krijgen. De laagste twee types (3,7 kW en 7,4 kW) vallen onder de zogenaamde eenfasige categorie. Deze kan je quasi altijd gewoon plaatsen, zonder grote aanpassingen aan de elektrische installatie van je huis. De twee snelste varianten (11 kW en 22 kW) zie driefasig en kan je vaak niet zomaar laten installeren.

Bij het installeren van de elektrische laadpaal voor thuis, krijgt deze hoe dan ook een aparte elektrische kring én zekering. Daarbij wordt een rechtstreekse kabel van de elektriciteitskast naar de laadpaal getrokken. Een tip: ga zeker voor een wat dikkere kabel, die meer elektriciteit aankan. Het kost een beetje extra, maar op die manier moet er binnen pakweg 10 jaar niet opnieuw gegraven worden, als de techniek weer een pak verder staat.

Van zodra de laadpaal er bij je thuis staat, hoef je ook niet zoveel te stressen over het onderhoud ervan. Een jaarlijkse controle en bijhorende schoonmaakbeurt is het enige wat verder nog moet gebeuren. Hou er wel rekening mee dat na de plaatsing de hele elektrische installatie van je woning herkeurd moet worden.

En dan is er natuurlijk nog de hamvraag: hoeveel kost een elektrische laadpaal voor thuis precies? Wel, je kan er al eentje op de kop tikken voor zo’n 500 euro, zonder installatie en btw. Maar voor een goed exemplaar reken je toch beter op een som van 1.000 tot 2.000 euro, plaatsing inbegrepen. Die prijs kan nog verder oplopen, als er bijvoorbeeld gegraven moet worden voor de kabels. En voor alle duidelijkheid: de overheid geeft voor dit alles geen subsidies. Hun focus ligt namelijk op het boosten van het aantal publieke laadpalen in ons land.

Waarop moet je letten bij het kiezen van je laadpaal?

Het belangrijkste om aan te denken, is dat je niet zomaar voor het exemplaar met de zwaarste laadcapaciteit en snelste oplaadtijd kan of moet gaan. Niet elke elektrische auto kan aan eender welke stroomsterkte opladen. En niet elk huis kan eender welke stroomsterkte aan. Cruciaal om te uit te zoeken is het maximaal mogelijke kW. Daarom werk je best via deze twee stappen, bij het kiezen van je elektrische laadpaal:

  • Kijk om te beginnen naar je elektrische auto zelf. Check de zogenaamde omvormer die bij de batterij hoort en controleer of deze een- of driefasig is. Alleen in het tweede geval kan je namelijk een zwaardere elektrische laadpaal overwegen. Daarnaast zoek je ook nog even de stroomcapaciteit uit. Die wordt uitgedrukt in Ampère (A). Vervolgens vermenigvuldig je het aantal Ampère met 230 (en vervolgens met 3, wanneer de wagen driefasig is). Het resultaat gedeeld door duizend, is het stroomvermogen dat je elektrische auto tijdens een laadbeurt maximaal aankan, uitgedrukt in kW.
  • Vervolgens informeer je over de mogelijkheden van de elektrische installatie bij je thuis. Hoogstwaarschijnlijk is dit in jouw huis eenfasig. Om een laadpaal met hoge capaciteit te installeren, zal je in dat geval aanpassingen moeten laten doen door de netbeheerder. Maak de afweging of de snellere laadtijd de extra kosten waard is. Soms zijn deze veranderingen aan je woning trouwens niet eenvoudig of zelfs onmogelijk.

Een voorbeeld:

Jouw elektrische auto is driefasig en heeft een stroomcapaciteit van 16 Ampère. Omgerekend is dit een stroomvermogen van 11 kW (16 x 230 x 3 / 1.000). Een laadpaal van 22 kW is dus onnodig zwaar. Je huis is bovendien eenfasig en kan momenteel dus maximaal een laadpaal van 7,4 kW aan. Concreet is een laadpaal van deze stroomcapaciteit een optie, of je laat aanpassingen doen om een hogere categorie van 11 kW te nemen.

Wat is het best: een laadpaal met of zonder vaste kabel?

Wel, dat hangt eigenlijk volledig af van jij het liefste hebt. Allebei hebben ze namelijk hun voor- en nadelen. Kijk dus even wat jij het belangrijkste vindt.

laadpaal thuis

Een laadpaal voor thuis met een vaste kabel is makkelijk om te gebruiken. Je moet de draad namelijk niet elke keer opnieuw uit je koffer halen. En op die manier vergeet je die laadkabel voor onderweg ook nooit bij je thuis, wanneer je ’s morgens vertrekt.

Daartegenover ziet een laadpaal zonder vaste kabel er nog net wat strakker uit. Wanneer je je elektrische auto niet oplaadt, hangt er namelijk anders nog altijd een draad te bengelen. Daarnaast is een laadpaal zonder vaste kabel geschikt voor elke soort aansluiting. Al moeten we er wel ineens bijzeggen dat bijna elke wagen in Europa tegenwoordig met hetzelfde type rondrijdt.

Wat is een slimme laadpaal?

Eigenlijk is dit niks anders dan een exemplaar dat via wifi of een simkaart met het internet is verbonden. Of je de upgrade naar een slimme laadpaal voor thuis moet doen, hangt er vooral van af of je de extra functies de moeite vindt:

  • Met een slimme laadpaal kan je de laadbeurt via je smartphone volgen. Handig om vanuit je zetel dus even te checken hoeveel procent er al in de batterij van je elektrische auto zit.
  • Het toestel stemt het stroomverbruik af op hoeveel er in huis op dat moment nodig is. Wanneer je bijvoorbeeld de was doet, zal de laadpaal even iets minder elektriciteit tappen.
  • Je kan de laadbeurt via een slimme laadpaal ook perfect uitstellen. Steek de kabel in wanneer je om 18 uur thuiskomt, en begin met opladen wanneer het nachttarief start.
  • Het stroomverbruik van de laadbeurt wordt ook in detail bijgehouden. Dat is dan weer goed meegenomen wanneer je een bedrijfswagen hebt en je werkgever de elektriciteit moet betalen.

Hou er daarbij wel even rekening mee, dat aan deze functies vaak een maandelijkse abonnementskost vasthangt.

Hoeveel bespaar je met een laadpaal bij je thuis?

Om 100 kilometer te kunnen bollen met een elektrische auto, reken je zo’n 4 tot 4,5 euro wanneer je thuis oplaadt. Voor dezelfde afstand betaal je bij een publieke laadpaal al snel 6 euro, tot zelfs 11 euro voor een speciale snellaadbeurt. Ter vergelijking: voor een benzine- of dieselauto gaat er zo’n 7,5 euro van je bankrekening.

Er valt voor het dagelijkse gebruik dus wel degelijk profijt te doen, wanneer je thuis je wagen oplaadt. Maar hoeveel euro je precies extra in je portefeuille houdt, wanneer je een elektrische auto koopt? Dat hangt natuurlijk af van met welke bolide je vandaag rijdt. En welke elektrische auto je op het oog hebt. Daarbij moet je verder kijken dan je neus lang is, en ook rekening houden met andere kosten.

In dit artikel