De koelvloeistof van je auto bijvullen: hoe doe je dat precies?


Koelvloeistof bijvullen en regelmatig controleren is ontzettend belangrijk. Zo voorkom je dat de motor van je auto oververhit raakt. Koelvloeistof voert namelijk de overtollige warmte af via het koelsysteem van je auto. Maar wat is de juiste soort voor jouw wagen? En hoef je deze zelf bij te vullen of te vervangen? We leggen het je hieronder uit.

Hoe controleer ik de koelvloeistof van mijn auto?

Open de motorkap van je wagen en zoek naar het grote, doorschijnende expansievat waarin meestal een roze vloeistof zit. Belangrijk hierbij is om de koelvloeistof te controleren bij een koude motor. Zorg er ook voor dat je auto niet op een helling geparkeerd staat. Anders krijg je namelijk een vertekend beeld.

Vervolgens controleer je volgende twee zaken:

  • De hoeveelheid koelvloeistof. Op het expansievat staan twee lijnen: het minimum en maximum. Zorg ervoor dat de vloeistof hiertussen zit. Dubbelcheck daarbij zeker ook of er niet plots veel van het goedje is verdwenen. Dat kan namelijk betekenen dat je met een lek in het koelsysteem zit. Het is belangrijk dat er altijd voldoende koelvloeistof in het expansievat zit.
  • De staat van de koelvloeistof. Ze mag geen vuiligheid bevatten en moet mooi doorzichtig zijn. Bovendien voelt de vloeistof normaal olieachtig aan. Is de substantie wat vaster geworden en lijkt het op melk? Dan is deze niet meer van goede kwaliteit en moet je de vloeistof zo snel mogelijk vervangen.

Dan is er natuurlijk nog de vraag: hoe vaak controleer je de koelvloeistof? Wel, een keer per maand is meer dan voldoende. Doe dit zeker ook van zodra het lampje op je dashboard aangeeft dat er een probleem met de koelvloeistof is.

Icoon-koelvloeistof-dashboard

Hoe vul ik de koelvloeistof bij?

Zorg er allereerst voor dat de motor goed afgekoeld is. Wanneer je de dop van het expansievat haalt kan anders kokende koelvloeistof op je handen terecht komen. Je gebruikt hoe dan ook best een paar handschoenen of een theedoek bij deze klus. Draai de dop rustig los zodat de druk letterlijk langzaam van de ketel gaat. Vul vervolgens bij met koelvloeistof tot tussen het minimale en maximale niveau.

Ontzettend belangrijk: voeg zelf geen water toe. Een bidon met koelvloeistof bestaat op zich al uit een mengeling van antivries, water en additieven. Zo zorgt ethyleenglycol ervoor dat het vriespunt van de koelvloeistof lager en het kookpunt hoger wordt. Daardoor kan je ook tijdens lage of hoge temperaturen gewoon blijven rondrijden zonder dat je met een te warme motor zit. Precies om die reden mag je koelvloeistof niet simpelweg vervangen door water. Dat is enkel een goed idee wanneer je op de snelweg met een lek in je koelsysteem zit en op deze manier richting de dichtstbijzijnde parking rijdt.

Welke koelvloeistof mag ik kopen voor mijn auto?

Daarvoor kijk je naar de kleur van de koelvloeistof. Deze zegt namelijk niets over de kwaliteit maar alles over het mengsel met additieven dat bij jouw auto (en vooral bij het motorblok) past. Het gemakkelijkste is om even onder de motorkap te kijken welke kleur koelvloeistof er al in het expansievat zit. Maar ook in het instructieboekje van je wagen vind je alle informatie terug.

Concreet zijn dit de verschillende kleuren die je in de winkel kan kopen:

  • De roze koelvloeistof wordt vandaag de dag bij de meeste auto’s gebruikt. G12++ en G13 zijn daarbij de nieuwste soorten, maar daarnaast vind je ook G12, G12+, SP12 en SP13.
  • De blauwe koelvloeistof was tot ongeveer halfweg de jaren ’90 de standaard. Hierin zit ethyleen-glycol, maar van een lagere kwaliteit. Vooral bij oudere wagens kijk je best of de vloeistof onder de motorkap geen blauwe kleur heeft.
  • Bij steeds meer nieuwe auto’s wordt een speciale gele koelvloeistof gebruikt, van het type SP15 of G12.
  • Daarnaast hebben heel wat Franse auto’s groene koelvloeistof nodig, in plaats van de bovenstaande soorten.
  • Tot slot vind je in de winkels ook doorschijnende koelvloeistof. Deze kan je in principe gewoon mixen met andere vloeistoffen. Toch blijf je best gewoon bij je vaste kleur.

Begin hoe dan ook niet met verschillende soorten koelvloeistof te mengen. Door kleuren te mixen zorg je voor chemische reacties en gaat de boel klonteren. Het koelsysteem geraakt zo verstopt, waardoor de motor niet meer op de juiste temperatuur blijft.

Wanneer moet ik de koelvloeistof vervangen?

De roze versie moet normaal gesproken nooit vervangen worden. Bij de andere kleuren doe je dit daarentegen best om de drietal jaar of 50.000 kilometer. Ook dit check je best even in het instructieboekje dat bij je wagen hoort.

Koelvloeistof vervangen is een vrij complexe klus als je hier geen ervaring mee hebt. Om je een idee te geven: een ervaren garagist is hiermee een halfuur zoet. Laat dit dus gewoon door een professional doen, zodat het hele koelsysteem zeker in orde is. Ga je toch zelf aan de slag? Doe ook dit dan wanneer de motor koud is. En breng de oude koelvloeistof naar het containerpark, in plaats van deze door de gootsteen of het toilet te gieten.

Wat moet ik doen als er koelvloeistof lekt?

Allereerst is het belangrijk om zeker te zijn dat het eigenlijk geen motorolie is. Koelvloeistof herken je aan de typische, zoete geur. Witte rook die tijdens het rijden met je auto ontstaat is ook een duidelijk signaal.

Vervolgens kijk je onder de motorkap waar het probleem precies zit. Vaak is een lek bij de slangen, radiator of waterpomp de boosdoener. Dit kan je ook gemakkelijk zelf zien. Een lek bij de koppakking is daarentegen slecht nieuws. Je merkt het niet met het blote oog en het is duurder om te laten herstellen.

Het probleem kan je vaak zelf tijdelijk oplossen door een speciaal product bij je koelvloeistof te gieten. Kleine lekken worden zo vanzelf gedicht. Hoe dan ook moet je langsgaan bij de garage om één en ander te laten vervangen. Anders komt het lek vroeg of laat terug.

In dit artikel