Fiscale voordelen van een elektrische auto


Je wil het milieu een handje helpen. En daarom heb je beslist om die wagen op benzine of diesel te vervangen door een elektrische auto. Gelijk heb je! Maar naast de vragen die je hebt over het opladen ervan, is er natuurlijk ook het prijskaartje dat aan zo’n bolide vasthangt. Want laat ons eerlijk zijn: een elektrische auto kost gewoon een pak meer dan een klassiek model. Gelukkig is er nog de overheid. Die is namelijk met een aantal premies en andere financiële voordelen op de proppen gekomen. Op die manier wordt de factuur van je elektrische auto al heel wat draaglijker. Maar waarop kan je precies allemaal rekenen?

Zero-emissiepremie, bij de aankoop van je elektrische auto

Nog tot eind 2019 geeft de Vlaamse overheid een subsidie, aan iedereen die een 100% elektrische wagen koopt. Die krijg je ook als je een eenmanszaak hebt, maar niet als je de auto op naam van een vennootschap (zoals een nv of bv) aanschaft. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Wallonië bestaat zo’n zero-emissiepremie trouwens niet.

Op de website van de Vlaamse overheid vind je een overzicht van alle wagens die in aanmerking komen. Belangrijk daarbij is dat de elektrische auto nieuw is en je deze ook minstens drie jaar lang houdt. Verkoop je de bolide toch vroeger? Dan moet je de premie volledig terugbetalen.

Hoe groot de zero-emissiepremie in jouw geval is, hangt helemaal af van de cataloguswaarde van je elektrische auto. Dit is de aanbevolen prijs van de fabrikant (inclusief BTW), zonder de eventuele opties en zonder de kortingen die je van de verkoper hebt gekregen. Hoe hoger deze som, hoe lager de zero-emissiepremie die je krijgt:

Fiscale voordelen

Deze zero-emissiepremie kan je trouwens ook opstrijken als je een auto koopt die op waterstof rijdt. Hetzelfde geldt voor elektrische motorfietsen en elektrische bromfietsen in klasse B. En je mag verschillende voertuigentypes met elkaar combineren.

Goed om weten is dat je de zero-emissiepremie zelf online moet aanvragen. Daarvoor heb je drie maanden de tijd, na de inschrijving van de elektrische auto bij de Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV). Voeg zeker een pdf-bestand toe, met zowel de factuur als het inschrijvingsbewijs. Via een mailtje laat de Vlaamse overheid dan weten of je in aanmerking komt voor de zero-emissiepremie.

Een betere Voordeel van Alle Aard

Gebruik je je bedrijfswagen ook voor ritjes met het gezin? Dan weet je het wellicht al. De auto van het werk is een extra belastbaar inkomen bij je personenbelasting: het Voordeel van Alle Aard (VAA).

Ook op dit vlak ben je met een 100% elektrische auto gelukkig beter af, in vergelijking met een klassieke dieselwagen. Voor het VVA kijkt de overheid namelijk naar de cataloguswaarde, de ouderdom van de bolide en de CO2-uitstoot. En laat dat laatste nu net datgene zijn, waar een elektrische auto zo straf in is. Dit voertuig zorgt namelijk voor 0,0 CO2. In de praktijk betaal je voor een elektrische auto dan ook het laagste qua Voordeel van Alle Aard. In 2019 is dit 1.340 euro per jaar, als de cataloguswaarde lager is of gelijk aan 39.083 euro.

Een betere aftrek voor zelfstandigen

In de beginperiode van de elektrische auto was het financieel niet zo interessant om een exemplaar te kopen, als je een eenmanszaak had. Dat is ondertussen helemaal veranderd. Als je in 2019 namelijk een 100% elektrische auto koopt op de eenmanszaak, kan je deze voor 120% aftrekken van de personenbelasting. In 2020 daalt dit wel, naar 100%.

Daarnaast zijn er nog de brandstofkosten. Niet alleen zijn die een pak lager voor elektrische auto’s, je kan ze ook nog eens voor 75% van de belastingen aftrekken. Bovendien stijgt dit naar 100%, in 2020.

Moet je nog BIV en verkeersbelasting betalen?

Ook dat hangt af van het voertuig waarmee je rijdt. En waar je deze hebt ingeschreven. In Vlaanderen moet je voor een 100% elektrische auto geen Belasting op de Inverkeerstelling (BIV) en verkeersbelasting betalen. En op het moment dat we dit artikel schrijven, zal dit ook in de verdere toekomst zo blijven. Tot eind 2020 zijn in Vlaanderen ook de zogenaamde plug-in hybrides met een maximale uitstoot van 50 gram CO2 per km vrijgesteld van zowel verkeersbelasting als BIV.

Anders is de situatie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Wallonië. Daar moet je nog steeds de minimale som voor beide belastingen betalen. In 2019 betekent dat éénmalig 61,5 euro BIV en daarbovenop 77,35 euro verkeersbelasting per jaar.

Wat met hybride-wagens?

Allereerst, voor wie niet weet wat deze auto’s zijn: een hybride-model rijdt op verschillende aandrijvingen. In de praktijk gebruikt ze bijna altijd zowel een elektromotor als een motor op benzine of diesel. De batterij wordt daarbij opgeladen tijdens het rijden, of wanneer de elektrische auto ergens geparkeerd staat.

Voor de Vlaamse overheid is het duidelijk: ze wil de aankoop van deze hybride-wagens serieus gaan ontmoedigen. Daarom vallen deze voertuigen vanaf 2020 qua belastingen onder de klassieke auto’s op benzine of diesel, als ze een energiecapaciteit van minder dan 0,5 kWh per 100 kg wagengewicht hebben. Of als de uitstoot meer is dan 50 gram CO2 per kilometer.

In dit artikel