Is een elektrische wagen fiscaal aftrekbaar in 2021?


Dat een elektrische wagen fiscaal aftrekbaar is helpt je om de stap te zetten naar een groener alternatief voor benzine of diesel. Laat ons echter eerlijk zijn: het kost nog altijd een stuk meer dan een klassiek model. Gelukkig zorgt de overheid voor de nodige fiscale voordelen. Maar welke bestaan er vandaag de dag allemaal? En in welke mate blijven elektrische wagens fiscaal aftrekbaar in 2021?

Wat is de fiscale aftrekbaarheid van een elektrische wagen voor zelfstandigen?

Als je in 2021 een volledig elektrische auto koopt op naam van je eenmanszaak of vennootschap profiteer je van 100% aftrekbaarheid bij je belastingaangifte. De tijd dat het financieel niet zo interessant was om een exemplaar te kopen is ondertussen dus helemaal veranderd. Daarentegen is echter ook de periode voorbij waarin een elektrische wagen 120% aftrekbaar was.

Daarnaast zijn in 2021 ook alle autokosten voor 100% aftrekbaar bij volledig elektrische wagens. Daarin zitten niet alleen de elektriciteitskosten voor het opladen van de wagen maar ook andere zaken zoals de financieringskosten en parkeerkosten. Het fiscale voordeel blijft dus een stuk groter dan voor klassieke wagens die rijden op benzine of diesel. Ook voor alle andere autokosten hangt de mate van aftrekbaarheid sinds 2020 namelijk af van de CO2-uitstoot.

Wat met de Voordeel Alle Aard (VAA) als werknemer?

Als je je bedrijfswagen ook privé gebruikt weet je het wellicht al: de auto van het werk is een extra belastbaar inkomen bij je personenbelasting. Dit noemt men het Voordeel Alle Aard (VAA). Ook op dat vlak ben je in vergelijking met een klassieke dieselwagen beter af met een 100% elektrische auto. Voor het VAA kijkt de overheid namelijk niet alleen naar de cataloguswaarde en de ouderdom van de bolide, maar ook naar de CO2-uitstoot.

Concreet is de formule voor volledig elektrische wagens ‘cataloguswaarde’ x 6/7 x 4% x ‘ouderdomspercentage’. Voor wagens tot 12 maanden oud is deze laatste 100%. In de praktijk betaal je voor een volledig elektrische auto dan ook het laagste qua Voordeel Alle Aard. In 2021 is dit 1.370 euro per jaar als de cataloguswaarde lager is of gelijk aan 39.958 euro.

Een voorbeeld:

Je krijgt als bedrijfswagen een 100% elektrische Volvo XC40 Recharge met een cataloguswaarde van 62.900 euro. Hiervoor moet je tijdens de eerste twaalf maanden rekenen op een Voordeel Alle Aard van 2.156,57 euro per jaar of 179,71 euro per maand (62.900 x 6/7 x 4% x 100%).

Moet ik BIV en verkeersbelasting betalen voor een elektrische wagen?

Neen, wanneer je een volledig elektrisch voertuig hebt moet je in Vlaanderen zowel de BIV (Belasting op de Inverkeerstelling) als de jaarlijkse verkeersbelasting niet betalen. Hetzelfde is trouwens het geval wanneer je wagen volledig op waterstof rijdt. En op het moment dat we dit artikel schrijven zal dit ook in de verdere toekomst zo blijven. Tot eind 2020 waren in Vlaanderen ook de zogenaamde plug-in hybride wagens met een maximale uitstoot van 50 gram CO2 per km vrijgesteld van zowel verkeersbelasting als BIV. Maar dit is ondertussen helaas afgeschaft.

Anders is de situatie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Wallonië. Daar betaal je voor een 100% elektrische wagen nog steeds de minimale som voor beide belastingen. In 2021 betekent dat éénmalig 61,5 euro BIV (Belasting op de Inverkeerstelling) plus 83,95 euro verkeersbelasting per jaar.

Zijn er subsidies voor de aankoop van mijn elektrische wagen?

Op regionaal niveau geeft de Vlaamse overheid geen subsidies meer. De zero-emissiepremie is begin 2020 namelijk afgeschaft. Tot 1 maart 2021 kan je deze nog wel aanvragen, als je je elektrische wagen voor 1 januari 2020 hebt besteld. Maar wanneer je op dit moment een nieuwe bolide aanschaft is het onherroepelijk te laat. Ook in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Wallonië bestaan er trouwens geen subsidies.

Lokaal zijn er echter verschillende steden die toch een premie geven. Zo geeft de Stad Gent een subsidie tot 4.500 euro voor een nieuwe elektrische wagen die je met minstens drie andere Gentenaren deelt. Check dus zeker even de situatie in je eigen gemeente.

Wat met plug-in hybride-wagens?

Allereerst even voor wie niet weet wat deze auto’s zijn: een plug-in hybride-model rijdt op verschillende aandrijvingen. In de praktijk gebruikt ze bijna altijd zowel een elektromotor als een motor op benzine of diesel. De batterij wordt daarbij opgeladen tijdens het rijden of wanneer de elektrische auto ergens geparkeerd staat.

De Vlaamse overheid wil de aankoop van hybride-wagens blijven ontmoedigen. Zo is er sinds 2021 geen vrijstelling meer op de BIV en jaarlijkse verkeersbelasting. Wanneer je een zogenaamde ‘valse hybride’ hebt wordt bovendien gekeken naar de CO2-uitstoot van hetzelfde model dat rijdt op benzine of diesel. Dit is het geval wanneer de wagen een batterijcapaciteit van minder dan 0,5 kWh per 100 kg wagengewicht heeft of als de uitstoot meer is dan 50 gram CO2 per kilometer. In dat geval valt met name het Voordeel Alle Aard hoger uit in vergelijking met volledig elektrische auto’s.

In dit artikel