Hoe kunnen we jou helpen?

Hier vind je de meest gestelde vragen over de Mobly Autogarantie.

Contacteer ons gerust als je nog andere vragen hebt.

FAQ Autogarantie

Hoe vraag ik een garantiecontract aan? Stappenplan

  • Via onze website kan je eenvoudig een prijssimulatie voor je garantiecontract aanvragen. We vragen je je autogegevens zo volledig mogelijk door te geven. Je geeft ons via het online formulier door wanneer jouw wagen voor het eerst ingeschreven werd en wat de huidige kilometerstand van jouw wagen is.
  • Op basis hiervan wordt bepaald of je een basisgarantie zal kunnen afsluiten of een (uitgebreide) garantie. Indien je interesse hebt in het voorgestelde contract dan vragen we je je persoonlijke gegevens verder aan te vullen.
  • Hierna wordt je doorverwezen naar de site van Auto5 zodat je een afspraak kan maken voor een controle. Voordat we een garantiecontract kunnen opmaken dient je wagen immers te worden nagekeken door Auto5. Zo zijn we zeker dat we een auto verzekeren die volledig in orde is. Deze check-up is gratis.
  • Een dag na je controle bij Auto5 ontvangen wij van hen de nodige documenten. Indien je wagen volledig in orde is, wordt je contract meteen opgemaakt en ben je vanaf dan verzekerd.
  • Je ontvangt per mail de nodige instructies voor de betaling van je contract. Je kan ervoor kiezen meteen jaarlijks te betalen of het bedrag per maand af te lossen.
  • Werd je auto niet goedgekeurd? Dan kunnen wij deze ook jammer genoeg niet verzekeren. We laten je weten op welke punten je wagen werd afgekeurd. Zo kan je deze laten reparen. Uiteraard kan je nadien opnieuw een garantie aanvraag doen. Je zal dan wel opnieuw langs Auto5 moeten gaan voor een nieuwe controle. Ook deze tweede controle door Auto5 is gratis.

Hoeveel kost een garantie bij Mobly?

Een garantiecontract kan je afsluiten vanaf €32 per maand. De kostprijs van je garantie zal afhankelijk zijn van verschillende factoren. Zoals bijvoorbeeld het type garantie, jouw kilometerstand, de datum eerste inschrijving van je wagen enzovoort. Je kan de prijs voor jouw eigen wagen eenvoudig simuleren via de online tool op onze website.

Betaal je je garantiecontract liever jaarlijks? Dat kan. Bij de opmaak van je contract zullen we je vragen of je graag maandelijks of jaarlijks betaalt.

Wat is het verschil tussen basisgarantie en garantie & welk type garantie kan ik afsluiten?

Sluit je een basisgarantie af? Dan dekken we je bij een onverwacht defect aan de drie grootste schadeposten van je wagen. Namelijk de motor, versnellingsbak of aandrijving. Daarnaast krijg je uiteraard ook bijstand.

Basisgaranties bieden we aan aan wagens die jonger zijn dan 10 jaar en nog geen 200.000 kilometers op de teller hebben.

Een (uitgebreide) garantie biedt je, naast bescherming tegen onverwacht defect aan je motor, versnellingsbak of aandrijving, ook bescherming tegen onverwacht defect aan: de elektronica, de airco, de ophanging, de stuurinrichting en het remsysteem. Daarnaast krijg je uiteraard ook bijstand.

Garanties bieden we aan aan wagens die jonger zijn dan 6 jaar en nog geen 120.000 kilometers op de teller hebben.

Waarom moet ik bij Auto5 langs voor een check-up?

Wij verzekeren jouw wagen tegen onverwachte kosten. Om er zeker van te zijn dat jouw wagen in topconditie verkeert voordat we onze verzekering opstarten, vragen we je om deze te laten controleren door Auto5. Zo zijn niet alleen wij zeker van wat we verzekeren, maar zo ben ook jij zeker dat jouw wagen volledig in orde is. Doen er zich later toch onvoorziene defecten voor? Dan nemen wij de kosten hiervan met plezier voor onze rekening.

Wat wordt nagekeken door Auto5 bij de check-up?

Bij je bezoek aan Auto5 kijken we een 80-tal punten na bij het voertuig. Dit is een nazicht van mechanische, technische en elektronische componenten van de wagen.
Hiermee schenken we zowel jou als Mobly een goed beeld van de staat van het voertuig. Deze controle is gratis. Bovendien kan je Auto5 een overzicht vragen van de goede en minder goede punten van je wagen, zodat je je wagen zelf in topconditie kan houden. Heb je dit overzicht niet meegekregen? Mail dan naar garantie@mobly.be en wij zorgen dat je dit alsnog ontvangt.

Ik heb een hybride of elektrische wagen. Kan ik een garantie contract afsluiten?

Neen, voorlopig zijn onze garantiecontracten (nog) niet aangepast aan dit type voertuigen. Je elektrische onderdelen (batterij, elektromotoren aan de wielen,..) & elektrische aandrijving dekken we jammer genoeg niet in dit contract.

Kan ik ook garantie nemen op een motorfiets, mobilhome of caravan?

Enkel wagens van maximum 3,5 ton die worden gebruikt voor particulier personenvervoer kunnen worden verzekerd met dit garantieproduct. De wagen moet daarnaast in België ingeschreven zijn en de eigenaar van het voertuig moet in België gedomicilieerd zijn.

Mobilhomes, caravans en motorfietsen zijn jammer genoeg uitgesloten.

Mijn wagen is stuk, wat nu?

In geval van schade, neem je rechtstreeks contact op met onze partner Europ Assistance. Dit kan telefonisch via +32 (0)2 541 90 61 of via mail claims@spb.be. Hou je garantienummer bij de hand en beschrijf het probleem. Zij beoordelen of het defect onder garantie valt of niet & geven dan meteen een akkoord voor reparatie. Je mag zelf je garage kiezen. Zorg er dus wel steeds voor dat je Europ Assistance contacteert voordat je de wagen laat herstellen. Zo ben je zeker dat je gevraagde herstelling onder je garantiecontract valt.

Ik sta in panne, wat nu?

Ook pechverhelping in binnen en buitenland is inbegrepen in je garantiecontract tijdens de volledige duur van je contract.

Je wagen wordt gesleept en indien nodig, geniet je ook van een vervangwagen.

Als je in het buitenland gestrand bent, worden alle inzittenden ook terug huiswaarts geholpen.

Bij panne kan je 24/7 terecht op het nummer +32 (0)2 541 90 61. Hou je garantienummer bij de hand.

Hoe lang loopt een garantiecontract en kan ik de duur ervan verlengen?

Garantiecontracten lopen steeds 1 jaar. Een contract van langere duur is niet mogelijk. Wil je je contract na dit jaar graag verlengen? Dat kan. Merk op dat je wagen hiervoor terug ter controle aan Auto5 moet worden aangeboden.

Daarnaast worden enkel wagens aanvaard die nog aan onze voorwaarden voldoen. Zo mag je wagen voor een basisgarantie niet ouder zijn dan 10 jaar en nog geen 200.000 kilometers op de teller hebben op het moment van de aanvraag voor verlenging.

Voor een garantie dient je wagen jonger te zijn dan 6 jaar en nog geen 120.000 kilometers op de teller hebben op het moment van de aanvraag voor verlenging..

Wens je je contract graag te verlengen? Neem dan contact op met garantie@mobly.be. We berekenen graag je premie en plannen nadien meteen ook je afspraak bij Auto5.

Wat gebeurt er als ik tijdens de duur van het contract mijn wagen verkoop?

Een garantiecontract sluit je af voor één jaar. Besluit je tussentijds je wagen te verkopen dan blijft dit contract lopen. Je wagen zal dus tot het einde van het contract beschermd zijn en jij zal als contractpartij verplicht blijven om de premie te betalen.

Je kan er wel voor kiezen het contract over te dragen aan de koper. In dat geval passen we de (contact)gegevens op het contract voor je aan. Indien je maandelijks betaalt, zullen we je dan ook vragen het nog openstaande bedrag volledig te betalen. Uiteraard kan je dit zelf aan de koper van je wagen doorrekenen.

Kan ik een garantiecontract afsluiten als zelfstandige, op naam van mijn onderneming?

Natuurlijk. Wens je het contract graag op naam van je bedrijf af te sluiten, laat dit dan dan weten van zodra je je afspraak bij Auto5 hebt gemaakt. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat we het contract meteen opstellen met de juiste gegevens. We zorgen er dan ook voor dat je de correcte facturen ontvangt voor je boekhouding.

Kan ik ook als particuliere verkoper een garantiecontract afsluiten voor mijn (potentiële) klant?

Wens je als particulier je wagen te verkopen en sluit je graag een garantiecontract af voor je (potentiële) koper? Dat kan. We vragen je in dat geval wel om meteen het jaarbedrag te betalen. Maandelijks betalen is in dat geval dus niet mogelijk. Je kan dit dan eventueel wel aan je toekomstige koper doorrekenen natuurlijk.

Daarnaast hebben we ook de contactgegevens van toekomstige koper nodig om het contact nadien op de juiste naam verder te zetten.

Kan ik ook als professionele verkoper een partnerschap aangaan met Mobly om garantiecontracten af te sluiten voor (potentiële) klanten?

Ben je een professionele verkoper en wens je graag garantiecontracten aan je klanten te verkopen? Ook dat is mogelijk. Neem dan contact op via garantie@mobly.be en we helpen je graag verder.