ALD Automotive zet via VROOM.be de stap naar particulieren


VROOM.be en ALD Automotive gaan een uniek partnership aan. De Belgische expert op het vlak van operationele leasing en mobiliteit brengt zijn nieuwe service ALD 2life Lease via de populaire autozoekertjessite ook naar particulieren. Zo kan straks elke consument via VROOM.be op een vlotte en voordelige manier een tweedehandswagen leasen. Het vernieuwende project combineert de voordelen van een leasecontract met het interessantere prijskaartje van een occasiewagen

ALD Automotive wil haar beste wagens na een eerste leasecontract een tweede leven geven. Het zet hoog in op haar nieuwe concept en vindt in VROOM.be de ideale partner om met haar succesformule de stap naar de particulier te zetten. 2life Lease loopt al eventjes voor bedrijven, maar door het nu ook via VROOM.be te gaan aanbieden, wil ALD Automotive het B2B-concept ook naar de B2C-markt brengen en het voor particulieren eenvoudig maken om een tweedehandswagen te leasen.

“De cijfers bewijzen dat occasiewagens het nog altijd goed doen”, zegt Ann Larosse, Innovation & Product Manager bij ALD Automotive. Vorig jaar werden er in België meer dan 650.000 tweedehandswagens ingeschreven en dat waren er 100.000 meer dan de nieuwe wagens die de baan op gingen.

De tweedehandsmarkt is robuuster en werd minder hard aangetast door de coronacrisis. Online een tweedehandswagen leasen aan een voordelig tarief met alle privileges die bij een leasecontract horen, dat is het principe van het project dat ALD Automotive en VROOM.be op touw zetten. ALD Automotive krijgt de meeste van haar leasewagens terug in uitstekende staat.

“Doordat het project al loopt voor bedrijven, merken we dat heel wat mensen nog enorm veel plezier beleven aan zo’n tweedehandswagen die er al een leasebeurt heeft opzitten”, zegt Ann. “Om niet alleen bedrijven deze mogelijkheid te bieden, zetten we nu de stap naar VROOM.be. We gaan samen met de alom bekende zoekertjessite de baan op om particuliere bestuurders te bereiken.

Strenge selectie
De tweedehandswagens die ALD opnieuw voor leasing aanbiedt, worden streng geselecteerd. Ze ondergaan een totale inspectie, een extra onderhoud en een grondige poetsbeurt en kunnen op korte termijn – gemiddeld binnen de 15 dagen – al beschikbaar zijn. ALD Automotive staat ook bij 2life Lease in voor de complete nazorg: onderhoud, reparatie, wegenhulp, onbeperkte zomerbanden en een verzekering met volledige dekking zijn inbegrepen.

Bekijk het wagenaanbod.

Individueel autogebruik nog jaren de norm
VROOM.be is ondergebracht bij mobiliteitsspeler Mobly dat inzet op flexibele manieren van mobiliteit. Door dit partnership met ALD Automotive, wil VROOM.be haar bezoekers meer opties bieden dan alleen maar het aankopen van een tweedehandswagen. “2life Lease is een antwoord op de evoluties die we op de automarkt konden constateren”, zegt Hans De Mondt, CEO van Mobly en VROOM.be.

Hoewel we in de grote steden alsmaar meer neigen naar flexibele mobiliteitsoplossingen, blijft individueel autogebruik voor het merendeel van de bevolking nog jarenlang de norm. 2life Lease is in die optiek een voordelige manier om met een uitstekende tweedehandswagen volledig zorgenvrij de baan op te kunnen. Mobly streeft er altijd naar om zoveel mogelijk zorgen bij haar klanten weg te nemen en op ALD Automotive kunnen ze blindelings vertrouwen.

Het leasen van een tweedehandswagen blijkt een goede aanvulling van de huidige trends omdat er complete transparantie bestaat over de prijs en de consument niet voor verrassingen komt te staan. “Een tweedehandswagen leasen wordt bij VROOM.be dankzij de samenwerking met ALD Automotive een end-to-end online ervaring, een helderder beeld van wat onze klanten krijgen voor hun geld, kunnen we onmogelijk aanbieden. Het flexibele aspect van 2life Lease van ALD Automotive verbreedt het aanbod van VROOM.be op een interessante manier. We kijken erg uit naar de eerste resultaten van de samenwerking”, besluit Hans.