Welkom bij Mobly, Ines


Social-marketing-video-content-creator at your service. Dit is Ines, de stagiaire die de komende 8 weken het Mobly team mag versterken.

1. Moesten we je een hoop geld en een stel industriële ingenieurs bezorgen … Welk vervoermiddel zou jij uitvinden?
Een manier om te kunnen teleporteren, alsjeblieft. Het leven zou zoveel makkelijker zijn mocht je niet meer afhankelijk zijn van andere mensen. Geen files, boetes, boze bestuurders… Gewoon een druk op een knop en je bent op de plaats waar je wil zijn.

2. Hoeveel verkeersboetes heb je al gehad? Waarvoor?
Proud to say: geen. Niet echt moeilijk, vermits de enige ritjes die ik maak naar het station en terug zijn. Het leven van een kotstudent.

3. Hoeveel jaar heb je je rijbewijs?
Het enige dat ik wou bereiken voor ik op kot ging: mijn rijbewijs behalen. Mijn ouders en ik waren ervan overtuigd dat het anders nooit goed ging komen. De week voor ik op kot ging was het in the pocket. Dat is nu zo’n jaar en een half geleden.

4. Wie staat er volgens jou vooraan in de file?
Ramptoeristen (die absoluut niets te doen hebben) of gestresseerde mensen (die absoluut geen geduld hebben).

5. Hoe geraak jij elke dag bij ons?
Ik probeer zo vaak mogelijk met de fiets te komen, maar don’t blame me dat ik soms liever op een tram spring. Zeker als het regent. Zeker op maandagochtend.

6. Hoeveel tijd heb je ‘s morgens nodig?
Dat varieert. Als het écht moet, ben ik (met de juiste voorbereiding) op 10 minuten buiten. Maar normaal gezien heb ik zo’n 30 à 40 minuten nodig.

7. Liever rustig cruisen of hoge snelheidsduivel?
Cruisen op de maximum toegelaten snelheid.

8. Wat is het meest gênante dat je al hebt voorgehad op de openbare weg?
Ik denk dat ik al meer gevallen ben met de fiets dan dat ik mij kan herinneren. En ik ben zeker en vast al een paar keer vertrokken met de auto zonder mijn lichten op te zetten. Maar die ene keer dat ik per ongeluk een parking afreed in de foute richting, ga ik toch niet snel vergeten. Ik had toen nog maar een week mijn rijbewijs en de politie reed net voorbij. Oeps.

9. Mocht je één dag de baas zijn bij een mobiliteitsbedrijf, welk bedrijf zou je kiezen en wat zou je veranderen?
Er is nog veel dat moet veranderen op het vlak van mobiliteit, maar een duidelijke communicatie bij De Lijn zou meer dan welkom zijn. Dat mijn bus te laat komt, is iets waar ik mee kan leven, maar mag ik dan alsjeblieft wel weten of ik tijd heb voor een koffietje?

10. Van welke verandering zou je het liefst morgen al gebruik maken: enkel nog car sharing of food delivery by drones?
Voor het milieu: enkel nog carsharing.
Voor mezelf: pizza, please.

Wat vind je van dit artikel?