Hoe kunnen we jou helpen?

Hier vind je de meest gestelde vragen over de Mobly Pechverhelping.

Contacteer ons gerust als je nog andere vragen hebt.

FAQ Pechverhelping

Wat is het verschil tussen Mobly pechverhelping in België en Mobly pechverhelping in het buitenland?

Mobly pechverhelping in België kan je steeds aanvragen, zonder abonnement. Sta je in panne langs de kant van de weg? Download dan onze app op je smartphone en vraag zo eenvoudig bijstand aan. Betalen doe je met PayPal, Bancontact app of je kredietkaart.

Voor Mobly pechverhelping in het buitenland daarentegen dien je een tijdelijk abonnement op voorhand af te sluiten. Dit abonnement dien je minstens één dag op voorhand via onze website of via onze app aan te kopen. Dit abonnement kost je 2,5 euro per dag. Je betaalt geen extra kosten voor een eventuele interventie ter plaatse, gedurende de duur van je abonnement.

Hoe vraag ik pechverhelping in België aan?

Stappenplan:

 • Download de app (gratis)
 • Geef door wat voor soort panne je hebt
 • Geef de gegevens van je wagen in
 • Geef je locatie door
 • Betaal via de app

Je zal via de app, via sms of telefonisch op de hoogte worden gehouden van je aanvraag. Hou dus zeker je gsm in de gaten!

Kan ik pechverhelping in België ook telefonisch aanvragen?

Jammer genoeg niet. We vragen je immers om meteen, online, via de Mobly Go app te betalen. Telefonisch pechverhelping aanvragen gaat dan ook niet. Je zal je aanvraag dus steeds volledig via onze app moeten doen.

Is pechverhelping in België ook voor oldtimers, brommers, motoren of mobilhomes en aanhangwagens?

Alle in België ingeschreven motorrijtuigen met:

 • een maximum toegelaten massa tot 3.500kg én;
 • een cilinderinhoud groter dan 125cm3;

kunnen gebruik maken van pechverhelping in België.

Dit betekent dat de meeste auto’s en oldtimers, maar ook zeker motoren, busjes en mobilhomes hieronder vallen.

Daarnaast verzekeren we ook de aanhangwagens van deze voertuigen (de caravan, campingcar, aanhangwagen voor bagage). Indien ook zij minder wegen dan 3,5 ton. Merk wel op dat beschadigingen aan je aanhangwagen enkel verzekerd worden op die momenten wanneer ze effectief gekoppeld zijn aan je verzekerde motorrijtuig. Stacaravans zijn dan ook steeds uitgesloten.

Andere belangrijke uitsluitingen gelden voor: voertuigen voor bezoldigd vervoer, voertuigen met een handelaars-, proefritten of transitplaat en voertuigen voor korte termijnverhuur.

Vind je jouw merk of model niet meteen in de app? Geen zorgen! Geef een vergelijkbaar type door zodat de takeldienst weet wat te verwachten. Geef ontbrekende merken en/of modellen ook zeker door aan ons team, dan passen we dit zo snel mogelijk aan in onze lijsten.

Hoeveel moet ik betalen?

Pechverhelping in België betaal je per panne. Je kiest in de Mobly Go app welke soort bijstand je aanvraagt en betaalt deze meteen. Eventuele herstelkosten zelf zijn nooit inbegrepen.

 • Platte band: 79 euro
 • Platte batterij: 79 euro
 • Takeldienst: 105 euro
 • Andere: 105 euro

Eventuele extra kosten kunnen aangerekend worden indien er veer- of tolkosten geheven werden. Dit wordt waar mogelijk vermeden.

Hoe kan ik betalen?

Betalen doe je met PayPal, je Bancontact app of je kredietkaart.

Welke soort pech moet ik aanduiden?

In de Mobly Go app kan je kiezen tussen 4 soorten pech: platte batterij, lekke band, takeldienst en ‘andere’. Je duidt steeds aan welke bijstand het meest van toepassing is op jouw geval.

Enkele vuistregels:

 • Voor een “platte batterij” en een “lekke band” komt niet noodzakelijk een takelwagen ter plaatse. Omdat deze problemen vaak snel kunnen worden opgelost zonder dat jouw wagen gesleept moet worden.
  Hou er dus rekening mee dat je, indien je denkt dat er iets anders mis is met je wagen, je meteen aanduidt een takelwagen nodig te hebben. Duid je “platte batterij” of “lekke band” aan en moet je auto toch gesleept worden? Dan zijn de extra kosten voor jouw rekening.
 • Duid ‘andere’ aan indien je zelf niet weet wat het probleem is en of je wagen getakeld zal moeten worden. Indien het toch bijvoorbeeld om een “platte batterij” blijkt te gaan, betalen we je het verschil in prijs terug.
 • Let op: brommers en motoren zijn moeilijk ter plaatse te herstellen. Het is raadzaam hiervoor steeds ‘takeldienst’ aan te duiden.

Als ik getakeld moet worden, naar waar brengen jullie mij dan?

We proberen je wagen steeds meteen af te zetten op een adres naar keuze. Lukt dit niet? Bijvoorbeeld omdat je garage gesloten is of omwille van extreme drukte op de baan, op zon- en feestdagen of bij nacht interventies. Dan zal je auto naar een depot worden gebracht en de volgende werkdag aan de door jouw uitgekozen locatie worden afgezet.

Kunnen mijn gezinsleden/andere passagiers meerijden tot aan mijn locatie of tot aan het depot?

We proberen steeds rekening te houden met het aantal passagiers om ook voor hen vervoer tot aan de gekozen locatie of het depot te regelen. We vragen je het aantal aanwezige personen door te geven in de app.

Heb ik recht op een vervangwagen gedurende de herstelling?

Neen, deze pechverhelping in België geeft je geen recht op een vervangwagen indien de wagen voor enkele dagen in de garage dient te blijven voor een herstelling.

Heb ik Mobly Go Plus, dus de betalende versie van de app, nodig om pechverhelping aan te kunnen vragen?

Neen, pechverhelping in België kan je zowel met onze gratis versie van de app als met de betalende versie (Mobly Go Plus) aanvragen.

Ik heb een autoverzekering bij Mobly is deze pechverhelping in België kosteloos inbegrepen in mijn autoverzekering?

Neen, in onze standaard autoverzekeringen is pechverhelping niet kosteloos inbegrepen. In geval van ongeval ben je natuurlijk wel gedekt als verzekeringnemer bij Mobly. Contacteer in geval van ongeval het nummer op je groene kaart.

Uiteraard kan je als verzekeringsklant wel betalend gebruik maken van deze pechverhelping in België. Aanvragen kan eenvoudig met je app. Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden als hierboven besproken.

Heb je een vraag
voor Lotte?

Ons team helpt je graag verder,
met elke vraag die je nu nog hebt.

Download de gratis
Mobly Go app