Zo bescherm je je fiets tegen diefstal (en je hebt er niet eens een tracker voor nodig)


Vorig jaar werden er in ons land 31.078 fietsen gestolen. Dat zijn er 5.000 minder dan 8 jaar geleden, maar het blijft een grote som. De meeste fietsen worden uiteraard gestolen in de grote steden. Zo zijn er afgelopen jaar 1.744 fietsen gestolen in Leuven en 1.681 in Gent. Met 4.250 gestolen fietsen staat Antwerpen op kop.

Toch zijn er in de grootste stad van Vlaanderen 12% minder fietsen gestolen dan het jaar ervoor. De daling staat haaks op de grote stijging van het aantal fietsers en fietsen in de stad. Mogelijk beveiligen mensen hun (elektrische) fietsen beter tegen diefstal.

Fietsdiefstallen in Antwerpen (2018)

Maar je kan niet voorzichtig genoeg zijn, wij helpen je om je fiets extra te beschermen:

Extra sloten, extra obstakels

fiets diefstal

© welovecycling.com

Een slot aan je fiets is natuurlijk de basis, maar helaas niet altijd genoeg om dieven te weerhouden. Wie zijn fiets écht wil beschermen, plaatst dus best meerdere sloten. Toegegeven, onderstaande afbeelding is misschien een tikkeltje overdreven.

Fake schade 

Het idee is simpel: een fiets die eruit ziet alsof hij elk moment uit elkaar kan vallen, wordt minder vaak gestolen. En wat is er beter dan te rijden met een versleten stalen ros? Te doen alsóf je rijdt met een versleten stalen ros. Met een weinig duct tape aan het frame geraak je er eigenlijk al mee weg:

fiets diefstal© welovecycling.com

Maar natuurlijk kan je spelen met de onderdelen: ook duct tape op het zadel is een dikke afknapper voor een fietsendief.

© welovecycling.com

Boobytrap

Voor alle duidelijkheid: je hoeft geen echte landmijn aan je fiets te hangen om dieven te misleiden. Want ook hier kan je doen alsof: hang bijvoorbeeld een nep alarm aan je wiel.

fiets diefstal© welovecycling.com

Of hang een nepgranaat rond je zadel:

© welovecycling.com

Geen fan van onze tips? Met deze gps-tracker vind je je fiets zo terug.

Wat vind je van dit artikel?

Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie