Zijn andere passagiers beschermd in je autoverzekering?


Je hebt een autoverzekering? Dan weet je dat – afhankelijk van je verzekering – de schade aan je wagen wordt gedekt. Maar hoe zit het met jou als persoon? En ook: zijn alle passagiers wel verzekerd?

Het antwoord is ja. Jouw Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) dekt de aansprakelijkheid t.o.v. derden. En dat is iedereen in je omgeving, zowel in als buiten de wagen. Inzittenden hoeven zich dus geen zorgen te maken over het wel of niet verzekerd zijn.

Een voorbeeld:

Je botst tegen een boom en je medepassagiers zijn gekwetst. Deze zijn gewoon verzekerd door jouw BA-verzekering. Een ander voorbeeld:
Jij botst tegen een andere wagen. In dat geval zijn zowel de wagen van de tegenpartij als de mensen die erin zitten, gedekt.

autoverzekering

Ben je zelf verzekerd in een autoverzekering?

Neen. Niet bij een standaard BA. Om zelf verzekerd te zijn, heb je een bestuurdersverzekering nodig, die jou beschermd bij lichamelijke schade. Deze vult je autoverzekering dus verder aan. De BA bekommert zich namelijk enkel over je passagiers en andere mensen die bij het ongeval betrokken zijn, als jij in fout bent. En de omniumverzekering, die zal je enkel helpen bij de kosten aan je eigen wagen.

In de mobiliteitsverzekering van Mobly ben je wel standaard verzekerd. Ook als je een andere voertuig neemt, zoals een fiets, step of trein.

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie