Woon-werkverkeer: zolang zijn we gemiddeld onderweg


In een land met buitensporige files kunnen we niets anders verwachten: een lange rit naar het werk. Ook de reis met het openbaar vervoer spaart ons allesbehalve tijd. En toch zijn er een heleboel mensen die op een zucht van het werk wonen. Maar hoelang zijn we gemiddeld onderweg?

Vooraleer we met cijfers gooien, is het belangrijk om even stil te staan bij de verplaatsingswijze van de Belg. Gemiddeld neemt 68 % de auto, 16 % de fiets en 8,5 % het openbaar vervoer als hoofdvervoermiddel. De auto blijft dus met voorsprong het meest gekozen voertuig en verklaart ook meteen een aantal cijfers.

De gemiddelde Belgische woon-werkafstand is dagelijks 21 km. Van dat cijfer wijken de uiterste provincies het meest af: Limburgers zijn zo’n 43 km onderweg, West-Vlamingen 31 km. Brusselaars halen met zo’n 8 km het gemiddelde naar beneden. Gelukkig zijn er ook Belgen die op minder dan 5 km van hun werk wonen, maar liefst 25 %.

Woon-werkverkeer

21 km over het hele land dus, dat lijkt mee te vallen. Toch is de Belg gemiddeld 50 minuten onderweg.

woon-werkverkeer

Hoelang zijn we gemiddeld onderweg bij Mobly? Bij Mobly is de verdeling groot, om niet te zeggen immens. Volgende tabel toont dat we dagelijks gemiddeld 1 uur en 52 minuten onderweg zijn en een afstand afleggen van zo’n 104 kilometer. Hierbij moeten we wel vertellen dat er enkele collega’s van ver moeten komen…

woon-werkverkeer

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie