Eekhoorns leggen complete wintervoorraad aan onder motorkap


Het is die tijd van het jaar: dieren bereiden zich voor op de koude winterperiode door een voorraad aan te leggen. Maar deze eekhoorns kozen wel een heel speciale plek, en dat was even schrikken voor de bestuurder…

Het was geen alledaagse maandag voor Holly Persic uit Pittsburgh (VS). Toen ze tijdens het rijden een brandgeur rook, kwam ze tot een bizarre ontdekking: zo’n 200 noten lagen verspreid onder de motorkap van haar wagen.

Volgens Chris Persic, haar partner, lagen ze werkelijk overal. “Onder de batterij, bij de ventilatie, naast de koelvloeistof,… De noten op de motor waren zelfs zwart en roken geroosterd. Het duurde bijna een uur om de boel op te ruimen.” Hij plaatste een foto van de wagen op Facebook die al meer dan 1.400 keer werd gedeeld.


Voorraad aangelegd in enkele weken tijd

Volgens een snelle berekening hebben de eekhoorns de voorraad in slechts enkele weken aangelegd. De noten zijn immers nog niet zolang geleden van Chris’ boom gevallen. Hij was al verbaasd over de weinige noten die hij vond, maar nu heeft hij een verklaring.

Het koppel heeft de wagen naar de garage gebracht en kwam er zonder schade vanaf. Chris leerde wel een les uit zijn verhaal: “Als je buiten parkeert, denk er dan af en toe aan om je motorkap op te tillen. »

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie