5 ‘betaalbare’ elektrische wagens op het autosalon Mobly ging in het autosalon op zoek naar elektrische wagens voor een schappelijke prijs. En dat was even zoeken. Het merendeel van de automerken zijn anno 2019 niet toe aan volledig elektrische wagens. We lieten de compacte stadsauto’s (Smart EQ, Peugeot Ion, Volkswagen e-up!) achterwege en vonden er 5 onder de 40.000 euro:

Renault Zoë – € 22.700

elektrische wagens

Met de nieuwe lichting e-wagens rijd je alvast een stuk langer dan voorheen: de nieuwe Renault Zoë heeft een actieradius van 449 km. Deze elektrische wagen behoort tot de goedkoopste van het moment, samen met de andere elektrische stadswagens.

Nissan Leaf – € 33.100

 

De Nissan Leaf heeft een actieradius van 270 km en is al een tijdje in de running. De Leaf ziet er met zwarte dakspoiler en donker getinte ruiten stoerder en sportiever uit dan ervoor.

Kia e-Niro –€ 34.000

elektrische wagens

Naast de bestaande hybride en plug-in-hybride, lanceert Kia de elektrische variant. De e-Niro is een sportieve cross-over en de goedkoopste versie (39 kWh) heeft een actieradius van 300 km. Het is het tweede elektrische model in het Kia-gamma, na de Soul EV.

Volkswagen E-Golf – € 35.000

elektrische wagens

De e-golf gaat al enkele jaren mee, maar ondertussen kreeg hij een serieuze upgrade. Zo rijdt hij een stuk langer zonder op te laden, maar liefst 300 km. De e-golf zit qua prijs in een hoger segment en start bij € 35.000.

Hyundai Kona EV – € 37.999

elektrische wagens

De Kona EV is een 100% elektrische SUV, de goedkoopste versie (38,2 kWh) heeft een rijbereik van 289 km. Deze compacte SUV heeft niet de elektrische look die we gewend zijn en onderscheidt zich met zijn geblokt uiterlijk van de rest in deze lijst. De Kona EV is een elektrische variant op zijn benzinemodel.

Korting bij groepsaankoop

Het aanbod betaalbare elektrische wagens blijft beperkt, maar we mogen niet vergeten dat ze op heel wat overheidssteun kunnen rekenen. Zo valt de BIV weg en spreekt men sinds kort van een groepsaankoop. Wie voor midden mei intekent op de Peugeot Ion, de Renault Zoë, de Nissan Leaf of de Hyundai Kona EV, krijgt een voordeel.

Wat vind je van dit artikel?

Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie