Waarom extra opties goed zijn voor je portefeuille


Cruise control, voetgangersherkenning, dodehoeksensoren. Enkele opties die zorgen voor een aangename en veilige rijbeleving. En die opties kosten geld, maar dat haal je er misschien wel uit…

Je bespaart tot 10% op je autoverzekering

Er zijn heel wat zaken die de prijs van jouw verzekering kunnen drukken, denk maar aan de bonus-malus. Rij je voor een lange tijd ongevalvrij? Dan wordt de premie van je auto steeds lager. Maar ook de extra veiligheidsopties in je wagen hebben impact op de uiteindelijke prijs van je premie. Hoe veiliger je wagen, hoe groter je potentiële korting.

Hoeveel spaar je dan eigenlijk uit? Dat varieert van maatschappij tot maatschappij. Bij Mobly kan je tot 10% op het totaalbedrag van je premie besparen. Reeds vanaf 1 optie krijg je al een korting toegewezen. Je kan dit makkelijk berekenen met onze online tool.

extra optiesMeer opties = minder risico op ongevallen

Voor veel Belgen is de aanwezigheid van rijhulpsystemen in de wagen doorslaggevend. Niet onlogisch: je risico op ongevallen verlaagt een pak door deze opties. We nemen er enkelen onder de loep:

ECall
Een systeem dat automatisch de hulpdiensten verwittigd indien je een ongeval hebt. Deze optie moet sinds 1 april 2018 verplicht aanwezig zijn in elke nieuwe auto.

Parkeerhulpsysteem
Een derde van de auto’s in België is uitgerust met een hulpsysteem waardoor parkeren kinderspel wordt.

Aandacht- of aanrijdinghulpsystemen
Deze systemen waarschuwen de bestuurder wanneer hij van de weg afwijkt of wanneer hij in slaap valt. Of ze helpen botsingen te voorkomen.

extra opties

Denk al eens aan de verkoop

Wist je dat 47% van de Belgen voor dodehoeksensoren kiest bij de aankoop van een wagen? En dat 35% van de auto’s uitgerust zijn met voetgangersherkenning?

Veilig rijden was nog nooit zo populair. Wie een auto koopt, mag ook al eens denken aan doorverkopen. Als je weet dat extra rijhulpsystemen voor de helft van de Belgen doorslaggevend zijn, dan gaat een auto met meer opties beter op de markt liggen.

Because your rijbeleving is worth it

Sommige opties zijn er omdat ze simpelweg het leven makkelijk maken.

Ben je iemand die vaak lange afstanden (‘s nachts) moet overbruggen? Dan is het een goed idee om cruisecontrol als extra optie te nemen. Je bewaart automatisch een veilige afstand en je moet je geen zorgen maken om boetes, omdat je de maximale snelheid kan instellen.

Wil je graag je muziek regelen zonder je gsm aan te raken? Kies dan voor een interface met Apple CarPlay of Android auto. Moet je vaak dingen vervoeren? Dan is het misschien een idee om een verstelbare achterbank en een automatische koffer met voetpedaal te kiezen.

Kortom, voor (bijna) elke vraag is er wel een optie.

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie