21 juni 2018 3 min Mobiliteitskosten

Waar kan je goedkoop tanken in het buitenland?

door Yasmin van de Werf

Een Belg tankt tijdens een autovakantie gemiddeld 5 à 6 keer. En dat doet hij dan ook best goed geïnformeerd, want zowel de brandstofbenamingen als de -prijzen kunnen heel erg verschillen per land.

De tanktolk

Vergissen is menselijk, maar… zeker in een tankstation niet wenselijk. Een geheugensteuntje voor aan de buitenlandse benzinepomp!

goedkoop tanken

Toch verkeerd getankt? Hier lees je wat je moet doen!

In welke landen kan ik goedkoop tanken?

Luxemburg is al vele jaren hét tankparadijs bij uitstek: benzine is er gemiddeld 16% goedkoper, diesel zelfs 24%. De files aan de pomp moet je er -zeker in het hoogseizoen- wel voor over hebben.

Algemeen beschouwd liggen de brandstofprijzen in Europa het hoogst in Nederland (+/- 19% duurder dan België), Italië (+/- 12% duurder dan België) en Noorwegen (+/- 11% duurder dan België). Best even bijtanken voor je die landen binnenrijdt dus…

Diesel

In Macedonië, Litouwen en Andorra scoor je de goedkoopste diesel (meer dan 30% goedkoper!), terwijl Zwitserland en Zweden hem het duurste serveren.

Benzine

Voordelige benzinewalhalla’s zijn bijvoorbeeld Polen, Bulgarije, Bosnië, Andorra en Macedonië. Hier bespaar je gemiddeld 25% ten opzichte van een Belgische tankbeurt.

Mobly’s tips voor goedkoop tanken op vakantie

  • Waag je off the beaten track: Tankstations die iets verder van de snelweg liggen, zijn doorgaans een pak voordeliger. Let op: deze kleinere stations zijn vaak enkel overdag open. Ook stadsranden, volkse buurten en industriegebieden zijn the places to be voor een betaalbare tankbeurt.
  • Profiteer van de concurrentie: Hoe meer tankstations dicht bij elkaar, hoe beter voor jou. De concurrentiestrijd vertaalt zich dan naar interessante tarieven voor de klant.

  • Zoek de grenzen op: Ook tussen twee aangrenzende landen vertaalt de prijzenslag zich vaak in flinke besparingen aan de pomp.

 

Artikel delen via
Blijf op de hoogte

Gerelateerde berichten

18 april 2019

Zo kan je eten bestellen met je mobiliteitsbudget

door Mira Hoeven

Met je mobiliteitsbudget kan je eindeloos veel richtingen uit. Zo kan je het spenderen aan een treinabonnement, een deelauto, een…

Verder lezen
26 juli 2018

Belg betaalt te veel voor pechbijstand

door Mira Hoeven

Recent marktonderzoek van Profacts in opdracht van Mobly toont opvallende cijfers. 7 op de 10 Belgen heeft pechbijstand…

Verder lezen
8 maart 2018

Carpool en andere manieren om brandstofkosten te besparen

door Tessa Delbeke

Of je nu kiest voor diesel of benzine, autorijden is duur. Toch kan je dankzij volgende tips ervoor zorgen dat…

Verder lezen