5 maart 2019 2 min Actualiteit

5 maart 2019 2 min Actualiteit

VIDEO: vrouw houdt carjackers tegen door zich op auto te smijten

door Ines vranken

Het zal je maar overkomen: terwijl je rustig staat te tanken, rijdt er iemand met je auto weg. Deze dappere vrouw kan haar wagen op ‘t nippertje redden.

Wanneer we praten over carjacking, hebben we het over de diefstal van een voertuig op de openbare weg waarbij er (meestal) geweld wordt gepleegd tegenover de bestuurder.

Vaak gebeurt dit wanneer de bestuurder juist uit de auto stapt, bijvoorbeeld aan een tankstation of wanneer hij de garagepoort open doet. Maar het kan ook voorvallen op drukke plaatsen, zoals kruispunten waar auto’s verplicht moeten vertragen. Carjackers kunnen bestuurders zo makkelijker uit hun auto sleuren.

Gelukkig komt dit fenomeen steeds minder voor. In België is het aantal voorvallen op een jaar tijd gehalveerd. In 2017 zijn er 323 carjackings gerapporteerd, terwijl dit er in 2018 nog maar 154 waren. Deze vrouw was bijna een slachtoffer, maar wou kost wat kost haar auto redden:

In België wordt er ook vaak ingebroken in auto’s, vorig jaar tot wel 20.512 keer. En de meest gestolen spullen bij een auto-inbraak zijn niet altijd even voorstelbaar. De vraag is ook of de verzekering tussenkomt en of je recht hebt op franchise.

Artikel delen via
Blijf op de hoogte

Gerelateerde berichten

12 maart 2019
2 min Actualiteit

De perfecte parkeerskills: auto belandt op vangrail

door Ines vranken

Het stormweer van afgelopen weekend heeft voor heel wat gekke taferelen gezorgd. Maar deze vrouw wint toch wel:…

Verder lezen
12 februari 2019
2 min Actualiteit

De koop van uw leven: een Lijnbus voor 450 euro

door Ines vranken

Al een tijdje op zoek naar een betaalbaar alternatief om jouw voetbalploeg te verplaatsen? Of heb je ambities om een…

Verder lezen
21 februari 2019
3 min Actualiteit

Dankzij deze batterij laadt je elektrische wagen 20 keer sneller op

door Ines vranken

De grootste problemen van elektrische auto’s zijn de laadtijd en de afstand die je kan rijden. Afhankelijk van het model…

Verder lezen