VIDEO: vrouw smijt zich op auto en houdt carjackers tegen


Het zal je maar overkomen: terwijl je rustig staat te tanken, rijdt er iemand met je auto weg. Deze dappere vrouw kan haar wagen op ‘t nippertje redden.

Wanneer we praten over carjacking, hebben we het over de diefstal van een voertuig op de openbare weg waarbij er (meestal) geweld wordt gepleegd tegenover de bestuurder.

Vaak gebeurt dit wanneer de bestuurder juist uit de auto stapt, bijvoorbeeld aan een tankstation of wanneer hij de garagepoort open doet. Maar het kan ook voorvallen op drukke plaatsen, zoals kruispunten waar auto’s verplicht moeten vertragen. Carjackers kunnen bestuurders zo makkelijker uit hun auto sleuren.

Gelukkig komt dit fenomeen steeds minder voor. In België is het aantal voorvallen op een jaar tijd gehalveerd. In 2017 zijn er 323 carjackings gerapporteerd, terwijl dit er in 2018 nog maar 154 waren. Deze vrouw was bijna een slachtoffer, maar wou kost wat kost haar auto redden:

In België wordt er ook vaak ingebroken in auto’s, vorig jaar tot wel 20.512 keer. En de meest gestolen spullen bij een auto-inbraak zijn niet altijd even voorstelbaar. De vraag is ook of de verzekering tussenkomt en of je recht hebt op franchise.

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie