Oublie Paris : 3 verrassende steden, even over de Franse grens


Een korte vakantie, een daguitstap, een citytrip? Soms moet je het gewoon niet te ver zoeken… Bezoek deze mooie Franse steden vlak over de grens:

Reims

Reims is een stad in het noordoosten van Frankrijk, halverwege Parijs en Luxemburg. De stad telt 180.000 inwoners en ligt pal in de champagnestreek. In de omgeving kan je dan ook makkelijk een (halve) dag spenderen aan een lokale champagne-tour.
verrassende steden
In het centrum van Reims vind je verder heel wat historische gebouwen… hét pronkstuk is wellicht de imposante Kathedraal Notre-Dame, die dateert uit de 13de eeuw.

Voor de foodies is zijn er les Halles Du Boulingrin: een gezellige, overdekte food market waar je ongetwijfeld de Reimse delicatessen zal vinden.

De Place Drouet d’Erlon is er dan weer om even te pauzeren, met een hoop gezellige terrassen. Ook het nachtleven is hier schijnbaar de moeite. De cultuurliefhebbers komen dan weer aan hun trekken in het Museum voor Schone Kunsten, Le Grand Théâtre en het Palais du Tau.

Lille

Lille – oftewel Rijsel – ligt op een half uur rijden van Kortrijk. In Lille primeert gezelligheid, met tal van leuke restaurantjes en charmante koffiebars. Wie van zoet houdt, moet zeker eens passeren bij les merveilleux de Fred. De kans is groot dat er tot buiten een rij staat, maar de delicatesse van het huis – de merveilleux – is het lange wachten absoluut waard.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Cette boutique est #merveilleuse #lesmerveilleuxdefred #placealigre #boutiqueinparis #frenchpatisserie

Een bericht gedeeld door Daily Kat Illustrations (@daily.kat_illustrations) op


En voor wie het nog niet wist: Lille is ook een echte winkelstad. De rue Neuve en de rue de Béthune zijn de belangrijkste, met een zeer ruim aanbod aan commerciële merken. De autovrije winkelstraten vind je rond Place Rihour, in het hartje van de stad. In Vieux Lille tref je dan weer de chique winkelbuurt, waar je van de ene exclusieve winkel naar de andere luxeboetiek hopt.

verrassende steden

Arras

Arras is een pittoreske stad in het noorden van Frankrijk. Het is vooral geliefd om zijn prachtige barokke pleinen. De twee grootsten bevinden zich in het gerestaureerde centrum: la Grand Place en la Place des Héros.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

🏠🏡 #arras #arrasfrance #architecture #streetview #facadedesign #cutehouses

Een bericht gedeeld door Szabó Renáta (@szabo_reni_) op

De te bezoeken plekken zijn de Kathedraal en de Saint-Vaast abdij. In Arras is er ongetwijfeld genoeg aanbod om iets te eten of te drinken. Verder staat deze stad bekend om het main square festival, met elk jaar een spectaculaire line-up.

Het grote voordeel van deze steden is dat je echt niet lang hoeft te rijden. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je geen kans meer maakt op pech. Gelukkig kan je al voor 2,50 euro op pechbijstand in het buitenland rekenen, voor de prijs hoef je alvast niet te laten.

Wat vind je van dit artikel?

Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie