Deze exclusieve auto verandert van kleur


Aan exclusieve auto’s geen gebrek, maar deze wagen heeft toch net dat tikkeltje meer. Met zijn 36 exemplaren wereldwijd is de Marcos Mantis van Michel DM eentje die je niet vaak zal tegenkomen. Want, hij verandert van kleur.

De auto werd geproduceerd in 1997 en was oorspronkelijk van de oprichter van Marcos Mantis, een Brits automerk. Het prijskaartje in die tijd: £45 000. Deze Marcos Mantis Quad Cam V8 Spyder is uitgerust met een 4.6 liter Ford V8 motor. Met een vermogen van 350 PK rijdt hij van 0 naar 100 km/u in 4.1 seconden. De productie van de wagen werd stopgezet in 2007, omdat het bedrijf het financieel moeilijk had.

Trotse eigenaar van de bolide is Michel DM. Een grote autoliefhebber en verzamelaar van flamboyante wagens.
Michel houdt van ronkende motoren en heeft eveneens een passie voor de stiel: zo haalt hij zijn wagens helemaal uit elkaar om ze erna feilloos te reconstrueren. “Ik heb zeker 5 wagens, maar deze is ongetwijfeld de meest originele. Oorspronkelijk was hij felrood, maar deze kleur heeft toch wel een heel indrukwekkend effect.” Zijn hond Chablis blijft er alvast rustig onder.

Kameleonverf

Afhankelijk van de lichtinval is de auto blauw, paars, rood, roze, oranje, bruin of zwart. De prijs voor deze transformatie? Een halve liter van deze Kameleonverf kost makkelijk € 500.

verf MM

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie