Tweedehands auto kopen bij een garagist? Deze 6 dingen moet je weten


Een tweedehandsauto kopen bij een garagist? Dan zijn deze 6 weetjes handig meegenomen:

1. De garantie is gratis

Betaal niet extra voor garantie, die is namelijk wettelijk verplicht. Koop je de tweedehandsauto? Dan moet de garagist minimaal 1 jaar garantie geven. Staat er niets vermeld op de koopovereenkomst? Dan is die zelfs standaard 2 jaar.

2. Niet goed? Geld terug!

Is er tijdens de eerste 6 maanden iets mis is met de auto? Dan moet de garagist bewijzen dat het gebrek bij de verkoop nog niet aanwezig was. En dat het dus niet onder de garantie valt. Doe je beroep op die garantie? Dan kan je de koop annuleren en krijg je je geld terug. De garagist mag een bedrag inhouden voor de periode dat de koper de auto heeft gebruikt. Als het om een klein gebrek gaat, mag de garagist ook een herstelling voorstellen.

3. Geef je maximale budget niet uit

Zeker wanneer het je eerste auto is, weet je niet altijd wat je kunt verwachten. Heb je bijvoorbeeld 5.000 euro budget voor je auto? Koop dan geen auto voor dat volledige bedrag. Onderhoudskosten kunnen zeker bij tweedehands auto’s snel oplopen.

4. Onderhandelen, graag!

Er is altijd een mogelijkheid om geld van de verkoopprijs af te praten. Enorm enthousiast over de auto praten en daarna de vraag stellen of er onderhandelingsruimte is, is niet de beste manier. De garagist zal jouw eerste poging altijd afhouden. Bekijk daarom vooraf zoekertjes om een idee te krijgen over de prijs. Dan merk je dat geen enkele auto uniek is en je altijd andere opties hebt. Met dit in je achterhoofd kan je makkelijker weggaan als je geen korting krijgt.

5. Financiering? Vergelijk!

Garage bieden vaak ook financieringen en leasecontracten aan. Wil je geld lenen voor een auto? Vergelijk dan met leningen bij een bank of leasemaatschappij.

6. Een overzicht van de complete kosten

De aankoop is nog maar het begin. De rij- en onderhoudskosten verschillen enorm per auto en regio. Wanneer je tussen twee auto’s twijfelt kan dit een doorslaggevende factor zijn.

Wat vind je van dit artikel?

Reacties

Plaats reactie
Reactie bewerken

Reageer op dit bericht

Plaats reactie