Meet the Carpuccino, de auto die op koffie rijdt ☕


Mobly ging op zoek naar alternatieve brandstoffen, en kwam dit pareltje tegen. Een Volkswagen Scirocco uit 1988 die op koffie rijdt.

4 Britse vrienden bouwden hun ‘carpuccino’ in slechts 4 dagen voor het tv-programma ‘Bang Goes The Theory’ op BBC. Ze kozen voor de Volkswagen Scirocco, omdat deze lijkt op de DeLorean uit de film ‘Back to the future’.

Met hun koffie-aangedreven wagen reed het team 366 km van Londen naar Manchester en verbetert daarmee het afstandsrecord van de door-afval-aangedreven-voertuigen.

Hoe het werkt

De auto rijdt niet op koffiebonen, maar op koffiepellets. Dat is een verwerking van koffie-afval. De pellets worden verwarmd op een houtskool vuur en omgezet in waterstof en CO. Het gas wordt afgekoeld en gefilterd om vervolgens de motor aan te drijven.

Het concept is alleszins niet nieuw, maar bestond al tijdens de Tweede Wereldoorlog. In die tijd reden veel auto’s met gasgeneratoren als gevolg van de brandstofschaarste. Alleen gebruikte men in die tijd geen koffie, maar hout als brandstof.

35 tassen per kilometer

Erg effectief is het proces niet. De Carpuccino verbruikt zo’n 35 tassen koffie per kilometer. Verder heeft hij een topsnelheid van 95 km/u en een bereik van 5 km/kg koffie.

Van het ene uiterste naar het andere: als je van speciale auto’s houdt, vergeet dan zeker niet om deze auto’s met dichte wielkasten te checken!

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie