Beste klanten, wij werken en blijven bereikbaar om jou te helpen. Voor meer informatie klik hier

10 verrassend originele daguitstappen in … België


Straffe weekendplannen en goedgevulde zondagen for the win, zeker als je helemaal niet ver hoeft te gaan. We geven je een haalbare bucketlist van 10 originele daguitstappen in België:

Boomkruinwandelen

Beginnen doen we op tien meter hoogte: in Maasmechelen wandel je zomaar tussen de boomtoppen over een pad van 181 meter. Door een natuurlijke verzakking is het niveauverschil niet groot en heb je dus geen trap of lift nodig om op het pad te geraken. Het pad is 1,5 meter breed, weegt maar liefst 112 ton en rust op 5 torens. Wie van ver komt, kan het boomkruinwandelen combineren met nog meer wandelen in Connecterra, de hoofdtoegang van het Nationaal Park Hoge Kempen.

Vesparoute

Nieuwe oorden ontdekken met de Vespa: ontspannend, de ideale groepsactiviteit en in heel het land beschikbaar: Sint-Truiden, Damme, Maasland, Tessenderlo, Ieper en Durbuy. Je hoeft dus niet per se naar een verre uithoek, al gaat onze voorkeur wel naar het Haspengouw. Voor € 50 p.p. kan je al een rit maken van 4 uur, voor € 70 p.p. ben je 8 uur onderweg. Wie de dag culinair wil afsluiten, kan reserveren in lokale bistro’s, ook dit hoort bij de ontdekkingsreis natuurlijk.

daguitstap België

Railbiken

Omdat het Vlaamse equivalent ‘spoorfietsen’ misschien een beetje zijn charme verliest, houden we het bij railbiken. Eigenlijk is het ook niet meer dan dat: je rijdt met een fiets over rails. Het leuke is dat je met meerdere personen tegelijk kan fietsen en ondertussen van de omgeving kan genieten. Eerlijk? Wij – bij Mobly – zouden er gewoon een vette race van maken. Railbiken is ook de ideale familie-uitstap: kinderen kunnen perfect meedoen en je hoeft niet het hele land te doorkruisen. Je kan railbiken in Dinant, Durbuy, Munsterbilzen, As, Kapellen en Tessenderlo. Prijs: € 18 – € 25 per fiets.

Wakeboarden

Wellicht het meest spectaculaire uitstapje in deze lijst, en sinds enkele jaren ook erg toegankelijk met de komst van de kabelbaan. De grote uitdaging is wel om de bochten te volgen die de kabel maakt. En wie dat onder de knie heeft, kan beginnen jumpen. Je betaalt – afhankelijk van de locatie – ongeveer € 20 per uur, € 30 voor 2 uur en € 45 voor een dagpas. De huur van een wetsuit (€ 5) of wakeboard (€ 10) moet je er soms wel nog even bijtellen. Wakeboarden kan in Dilsen-Stokkem, Lommel, Meer, Antwerpen, Poperinge en Knokke-Heist.

Garnaalvissen

In Oostende en Nieuwpoort pakken ze je mee aan boord: 3 uur lang de netten uitgooien, zeemansliederen zingen en de woeste golven van de Noordzee trotseren. Samen met doorgewinterde vissers haal je de buit van je leven binnen en ontdek je de wereld van de visvangst van begin tot eind. Zo ga je zelf aan de slag met de gevangen garnalen: sorteren, spoelen, koken en wie weet mag je er ook enkele proeven. In totaal zijn er aan de kust een tiental vissersboten die open staan voor het grote publiek. Prijs: € 45 p.p.

Voor wie nu al mottig wordt van het woelige water, is er een (gratis) alternatief: in Oostduinkerke ga je op pad met traditionele paardenvissers. Met een handvol mensen (lees: kinderen) spring je op de paardenkar en maak je een tocht over het strand. Eenmaal in zee doet het paard het harde werk door een net door het ondiepe zeewater te trekken. Na afloop krijg je de kans om je handen in de de big catch te zetten. Enfin, met een beetje geluk kan je de garnalen op twee handen tellen.

daguitstap België

Culinair wandelen

In Lier maak je een stadswandeling terwijl je dineert, of omgekeerd. De gids leert je alle hoeken van Lier kennen en wandelt met jou van gerecht tot gerecht. Onderweg maak je dus drie culinaire stops waardoor je het volledige menu doorkruist: in het eerste restaurant krijg je dus enkel een voorgerecht, in de twee daaropvolgende het hoofdgerecht en dessert. Het geheel duurt ongeveer 4 uur en gaat zowel ‘s avonds als ‘s middags door. Prijs: € 39 p.p.

Ballonvaren

Voor wie het nog niet wist: een luchtballon is één van de veiligste vervoermiddelen ter wereld. Al moet je wel rekening houden met het weer, want de dag van je reservatie wordt er meestal pas beslist of de vlucht doorgaat of niet. Verder is het moment van ballonvaart afhankelijk van de zogenaamde thermiek (opstijgende warme luchtbellen): veilige ballonvluchten gaan enkel door 2 uur voor zonsondergang of 2 uur erna. Prijs: ongeveer € 140 p.p., kinderen: € 100. Opstijgen kan in elke Belgische provincie, voor een privévlucht kies je zélf waar je opstijgt. Ongeveer toch.

daguitstap België

Slapen op het water

Zelfs voor wie niet graag in een tent slaapt, is slapen op een vlot een topidee. De vlotten liggen in een natuurgebied bij het maascentrum De Wissen, in Dilsen-Stokkem. Overdag valt er dus aardig wat te ontdekken in het Maasland: fietsen, wandelen, historische plekken bezoeken of gewoon een lekker terrasje doen. Eén ding is zeker: ‘s Nachts ga je slapen als een roos. Misschien nog even praktisch: op één vlot kunnen maximaal 5 personen slapen. Voor 1 of 2 personen betaal je € 100. Komt daar nog iemand bij, reken je € 15 extra de man.

Blotevoetenpad

Nog nooit voelde je je zo vrij: op blote voeten lopen in de vrije natuur. Ontdek het natuurgebied en wandel blootsvoets over stenen, schelpen, zand, boomsnippers, gras en modder. Vaak zijn de tochten gratis, soms betaal je een paar euro. Er zijn blotevoetenpaden in Oekene, Gentbrugge, Oudenaarde, Zwalm, Zutendaal, Lommel, Boom, Kapellen en Gouvy.

Nog meer inspiratie nodig? Hier vind je enkele originele daguitstappen in Wallonië!

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie