Foto van jongetje naast hoge BMW-snuit gaat viraal


Op Twitter gaat een foto rond van een kind dat naast een BMW staat. De foto werd genomen door de vader van het kind, in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Hij werd al meer dan 1.000 keer geretweet. 

Met een lengte van 115 cm komt de jongen met zijn hoofd ongeveer ter hoogte van de snuit. Onmogelijk dus voor de bestuurder om hem fysiek te kunnen waarnemen. De auto in kwestie is een BMW X 7 en beschikt uiteraard wel over de laatste nieuwe rijhulpsystemen, zoals een adequate voetgangersdetectie.

De vader maakt via Twitter een vergelijking, door zijn zoon naast een oude Opel Corsa te zetten. Daar blijft de volledige romp van het kind in het gezichtsveld van de bestuurder.

“We zitten er compleet naast met verkeersveiligheid”


Er kwamen veel kritische reacties op de post en heel wat Twitteraars reageerden  met soortgelijke beelden. Anderen staken dan weer de draak met BMW:

©Twitter Frank Freitag®

Met de start van het nieuwe schooljaar brengen we verkeersveiligheid graag nog eens onder de aandacht. Foto’s zoals deze kunnen er hopelijk voor zorgen dat iedereen aandachtig blijft voor de (jonge) zwakke weggebruiker.

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie