Stadsmensen genieten zichtbaar van de rust: 12 zonnekloppers vóór hun kot


In Antwerpen proefden heel wat mensen dit weekend van de eerste warme lentedag. Velen onder hen maakten een wandeling op de vernieuwde Scheldekaaien, rond het Theaterplein of in het Stadspark. Maar deze 12 thuisblijvers namen geen enkel risico en konden evengoed genieten van de zon:

Jef en Thomas

Jef en Thomas zijn huisgenoten en wonen met 3 samen aan de rand van de Singel. Ze kunnen niet met zekerheid zeggen of ze vandaag in hun recht zijn, maar de jongens hebben wel uitgetekend tot hoever voorbijgangers mogen komen. “Het is echt genieten om zoveel rust te hebben“, zegt Jef, die duidelijk opmerkt dat de stad wat meer kan ademen.

Emma

Emma – de buurvrouw van de twee heren hierboven – had vanmiddag exact hetzelfde plan. De doctoraatsstudente bakende ook haar terrein af met anderhalve meter. Emma werkt tijdens deze periode van thuis en geniet van een boek in de zon op een welverdiende zondag.

Jelle en Anke

Jelle en Anke wonen samen op het Antwerpse Zuid. Hij is professor economie, zij commissaris vastgoedtransacties voor de Vlaamse overheid. Ze werken dezer dagen allebei van thuis. Maar vandaag zetten ze een stapje in de wereld, ’t is te zeggen: twee stappen. Ze slagen er alvast in om niet écht uit hun kot te komen en toch enkele zonnestralen mee te pikken.

Lotte en Mathijs

Geen tuin, maar wel een terras: Lotte en Mathijs kúnnen even buiten met een glas wijn. En het wordt er alleen maar beter op, want wat we niet zien is dat het koppel nog een terras heeft aan de andere kant. En daar staan momenteel de kolen te branden…

Hilde

Actrice/Regisseur Hilde Van Mieghem hoeft de voordeur niet uit om te genieten van de eerste warme lentedag. Uit het raam hangend aanschouwt ze vandaag iets meer voetgangers en iets minder auto’s dan gewoonlijk. Het lijkt ons alvast de allerbeste plek om passanten te observeren.

Nele en Arduin

Nele en Arduin zijn respectievelijk coördinator en programmeur. Ze wonen in de volkse Sint-Andrieswijk, waar het meestal wel kalm is. Op het plein wordt er wel vaak gesport en vandaag is dat niet anders: enkele basketters werpen de bal moeiteloos in de ring, maar de uitdaging ligt ‘m vooral in het respecteren van die anderhalve meter.

Luc en Diane

Luc en Diane wonen op de Gedempte Zuiderdokken en hebben vanuit hun woning zicht op de (nu even lege) parking. Luc werkt in het medisch labo en geniet vandaag van de rust, want morgen moet hij er weer vroeg uit om virusstalen op te halen.

Maar niet iedereen bleef in (of voor) zijn kot. Dit was de rij aan de Gelato Factory in de late namiddag:

Anderen verkozen een rustige wandeling op de vernieuwde Scheldekaaien:

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie