De Rolls-Royce van de laadpalen: deze willen wij wel op de oprit


Een thuislaadpaal voor je elektrische wagen is meestal een zwarte of witte bak die tegen de muur hangt, met weinig esthetische waarde. Tot we de laadpalen van Andersen in de mot kregen… Deze zien er niet alleen mooi uit, maar hebben ook een functionele meerwaarde.

Duurzaam hout vs glad metaal 

laadpalen©Andersen

Eerst en vooral heeft het Britse bedrijf Andersen een universeel oplaadsysteem ontworpen dat geschikt is voor alle elektrische auto’s. Het design van de Andersen A2 is discreet en combineert natuur met technologie. Voor het opbergsysteem kunnen mensen kiezen tussen metaal en hout.

Voor de houten versie maakt Andersen gebruik van Accoya-hout, een chemisch bewerkte houtsoort en daardoor zeer resistent. Het wordt ook wel eens gebruikt bij het bouwen van bruggen en terrassen en kan dus tegen een stootje. Je kan kiezen tussen 4 kleurtinten: Teak, French Walnut, Cotswold Oak (eik) en Charcoal (houtskool).

Andersen EV heeft ook metalen systemen in het gamma, die meteen zorgen voor een strakkere look. Voor de frontkleur kan je kiezen tussen: Putty Stone (gebroken wit), Ruby (bordeaux), Malmo Blue (donkerblauw), Nearly Black (antraciet), Stanton Green (grijs-groen),…

Kabel en stekker niet zichtbaar

laadpalen©Andersen

Het laadstation is elegant, universeel, maar ook praktisch: zo heeft de laadpaal een geïntegreerd kabelsysteem en zijn kabel en stekker volledig verborgen. Je rolt de kabel simpelweg op door hem rond het systeem te draaien, zo krijg je meteen een simplistische look. Het laadvermogen van de laadpaal kunnen klanten zelf bepalen: 7,2 of 22 kW.

“Konnect 2.0”

Het hele laadproces kan je volgen en regelen met de app. Zo kan je op elk moment de laadstatus bekijken of de laadpaal op afstand vergrendelen en ontgrendelen. Maar de technische kant van het Andersen-verhaal gaat nog een stapje verder: met de spraaktechnologie van Alexa – de virtuele assistent van Amazon – krijg je steeds antwoord op al je vragen. Een voorbeeld: “Alexa, tell me about my charge?” – “You’ve been charging for one hour and 15 minutes.

Wat kost een esthetisch verantwoorde laadpaal?

Op de website van Andersen EV staat dat je vanaf € 1.024 een laadpaal kan aankopen, inclusief installatie.

Hier kom je meer te weten over het opladen van je elektrische wagen.

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie