Weg, maar niet ver: deze roadtrip door Nederland moet je deze zomer nog even doen


‘Weg, maar niet ver’, dat is een beetje de insteek van deze zomervakantie. En dus gaan we op zoek naar waardevolle plekken: in de buurt, in eigen land of nét in het buitenland. Lina van Mobly ging op vierdaagse roadtrip door Nederland. En dit is haar verslag:

Route door Nederland

Dag 1: Antwerpen – Scheveningen

We vertrekken met de auto om 8u30 zodat we rond 10u in Den Haag aankomen. Het budgetvriendelijk hotel – The Student Hotel – heeft een parking waar we onze auto veilig kunnen achterlaten. We zijn alvast aangenaam verrast door de originele en kleurrijke inrichting.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Student Hotel The Hague (@tsh_thehague) op

We laten de auto staan en trekken de stad in met de fiets. Nederland staat bekend om zijn zalige fietspaden en terecht: we rijden zelfs langs ronde punten, gemaakt voor fietsers. We gebruiken de HTM fietsapp om fietsen te huren, dit is dé app van het openbaar vervoer in Den Haag. Je kan een fiets nemen op verschillende plaatsen in de stad. Een ritje van een half uur kost 1 euro, er is een maximum van 5 euro per dag.

HTM fietsapp

Van het centrum trekken we naar Scheveningen. Het is vrij druk op het strand, dus fietsen we verder de duinen in. We doen de knooppuntroute Den Haag – Wassenaar van 31 km. Je kan deze makkelijk en gratis downloaden op de website van Zuid-Hollands Landschap.

Na de fietstocht gaan we naar het strand waar je heerlijk kan aperitieven in de zon. Je hebt hier veel gezellige bars, moeilijk om te kiezen waar je wil zitten. Wij kiezen voor Barbarossa. Met een rosé in de hand genieten we van de laatste zonnestralen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Barbarossa Beachclub (@barbarossabeach) op

Na een heerlijke aperitief sluiten we de avond af in een restaurant in het centrum van Den Haag. Zoek je vernieuwende en verfijnde gerechten voor een betaalbare prijs? Dan moet je bij Walter Benedict zijn. Wij kiezen een driegangenmenu om heerlijk lang te tafelen (ook de vegetarische optie is hier heel lekker.)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Walter Benedict (@walterbenedict) op

Dag 2: Den Haag – Wassenaar

Na een stevig ontbijt trekken we opnieuw de stad in. We gaan te voet langs de winkeltjes en de typische Nederlandse grachten.

Nederlandse grachten

Rond de middag verlaten we de stad. Net buiten het centrum van Den Haag passeren we iets heel opvallend. Je kan het bijna niet geloven dat dit kerkje in het midden van een woonwijk staat. Kerkje Leidschenveen staat op een vuilnisbelt die nu dienst doet als geluidsscherm voor de achterliggende trein. Moest je zeggen dat deze foto in Oostenrijk of Zwitserland genomen is, zouden mensen het geloven. PS: het is ook een gezellige picknickspot.

Kerkje Leidschenveen

We stoppen bij het Museum Voorlinden in Wassenaar. Dit museum staat al jaren op mijn lijstje. We beginnen bij het gebouw en de tuin vol bloemen die over de vier seizoenen in bloei staan.

Museum Voorlinden in Wassenaar

Binnen vind je een verzameling van moderne kunst met zowel bekende als minder bekende namen. Een kunstwerk uit 14 ton confetti, een opgezette beer waar de kunstenaar zelf 13 dagen in gewoond heeft, zingende naaimachines, bijna levensechte GROOTouders die op het strand liggen,… Je kan het zo gek niet bedenken. Ook een aanrader om met kinderen te doen: zij krijgen een interactief spel voorgeschoteld om in het museum op te lossen.

Museum Voorlinden in Wassenaar
Museum Voorlinden in Wassenaar

Voor de tweede nacht zoeken we een kampeerplek via Campspace, een website die hetzelfde concept heeft als Homecamper. We logeren op een boomkwekerij waar iedereen een zone krijgt toegewezen, met een hangmat en een bootje. Hier vinden we rust in de natuur.

kampeerplek via Campspace

Dag 3: Leiden

Tijd om de tent in te pakken en te vertrekken: we rijden verder naar Leiden, een stad die nog iets meer in het Noorden ligt. Hier is de wereldberoemde schilder Rembrandt geboren en je merkt dat ze daar heel fier op zijn.

Leiden

We starten de dag met een heerlijke koffie op het terras van 30ml. Ideaal om te blijven hangen en gewoon even rond te te kijken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 30ml Leiden (@30ml_leiden) op

Na een shot cafeïne kunnen we ertegen: we maken een wandeling door het stadscentrum en komen heel wat herdenkingen van Rembrandt tegen. En prachtige molens.

prachtige molens

Dag 4: Rotterdam

Op onze vierde en laatste dag passeren we nog even in Rotterdam. Dit is een moderne stad die heropgebouwd werd na de Tweede Wereldoorlog. Gelukkig zijn er ook nog enkele wijken waar je het oude Rotterdam kan beleven.

We worden wakker in het futuristische City Hub in het centrum van Rotterdam. Je boekt een ‘hub’, dat is een minikamer die je helemaal kan aanpassen naar jouw wensen. Zo kan je je smartphone koppelen aan de boxen en de verlichting kiezen in de kamers.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door CityHub (@cityhub) op

We ontbijten op het terras van Lilith Coffee. Hier zijn de overheerlijke zoete (én zoute) pancakes de specialiteit.

Lilith Coffee

We verkennen de stad en lopen langs de typische toeristische attracties: de kubushuisjes, de Erasmusbrug, de markthal, Euromast en het ‘bos op water’.

 kubushuisjes
Erasmusbrug
het ‘bos op water’

De grens over met de wagen?

Het grote voordeel van deze roadtrip is dat je echt niet lang hoeft te rijden. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je geen kans meer maakt op pech. Gelukkig kan je al voor € 2,50/dag op pechbijstand in het buitenland rekenen. Voor de prijs hoef je alvast niet te laten.

Meer inspiratie nodig?

Wat vind je van dit artikel?

Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie