Op roadtrip met 1 peuter: wij hebben dé afspeellijst die elke crisis ver weg houdt


‘Weg, maar niet ver’, dat is een beetje de insteek van deze zomer. En dus gaan we op zoek naar waardevolle plekken: in de buurt, in eigen land of nét in het buitenland. Ine van Mobly ging op roadtrip door Frankrijk, met man en peuter. Dit is haar verslag:

Na veel gezucht, geblaas en gevloek krijgen we alles in de auto. Op reis gaan met een kind vraagt toch altijd wat organisatie, zeker als je er voor een lange periode op uittrekt. Voor we Anna (14 maanden) voor enkele uren vastklikken in de kinderstoel, laten we haar nog even rondcrossen in huis. Het plan is sowieso om niet rechtstreeks naar onze eindbestemming te rijden. We houden eerst een tweedaagse tussenstop in Villedieu-sur-Indre, nabij Châteauroux. Daarna rijden we verder naar Pechimbert.

Sandwich, o-ve-ral sandwich

We zijn nog niet op de Antwerpse Ring of mijn vriend heeft al ‘honger’. Naar goede traditie smeer ik de gebruikelijke sandwiches in de auto. Je kan het al raden: nog geen vijf minuten later wil Anna ook wel proeven. En oh vergeet niet: popje moet ook eten. Kortom, tien kilometer verder: een halve zak sandwiches leeg, een auto vol kruimels en 3 goed gevulde magen.

En daar is de eerste péage: het vakantiegevoel is een feit. Gelukkig zijn we voorzien van een tolbadge, waardoor we niet moesten aanschuiven én niet moeten sukkelen met kleingeld of betaalkaarten.

Enkele uren en toch al heel wat kilometers later besluiten we onze eerste stop te houden.

We nemen uitgebreid de tijd om naar het toilet te gaan en rustig wat te eten. Maar ook Anna moet de beentjes even strekken zodat we er straks weer tegenaan kunnen. Het valt op dat er weinig toeristen zijn op deze tussenstop en daar kunnen we alleen maar van genieten.

Geen crisis met afspeellijst ‘Anna’

Nog enkele stops en kilometers later is er dan toch die eerste kleine crisis. Hoog tijd om onze playlist aan te passen: Familie Olifant van Kaatje scheurt door de boxen en daar is terug de glimlach.

We komen aan in de kindvriendelijke – of moeten we zeggen oudervriendelijke – chambres d’hôtes ‘Le Bout du Monde’. Hier kan je ‘s avonds gewoon aansluiten voor een avondmaal, ideaal voor wat quality time met je partner terwijl je kind al slaapt. Wanneer je kinderen al iets ouder zijn, kunnen ze zelfs apart en vroeger eten, terwijl de ouders op dat moment een huisaperitief aangeboden krijgen. Dit is een feest.

Na twee rustige dagen rijden we verder naar onze eindbestemming in het zuiden: een vakantiehuis in Pechimbert. In ‘La Pomette’ zullen we deze week met enkele vrienden verblijven. Ambiance verzekerd.

Gezien de maatregelen willen we het huis zo weinig mogelijk verlaten, maar na enkele dagen wagen we ons toch aan een een uitstapje naar het pittoreske Domme. Uiteraard is het hier veel rustiger dan normaal, en dat vinden we niet erg.

En ook: leve de iPad

Na zeven fantastische zomerdagen zit ons verblijf erop. We besluiten in één keer terug naar huis te rijden, gezien het heengaan zo makkelijk verliep. Toch verloopt de terugreis iets minder vlot en moeten we overschakelen op plan B. Al snel brengt de iPad met blockbusters Story Zoo en Peppa Pig rust in de zaak. Voor een tussenstop nemen we ook iets meer tijd: even in de speeltuin met Anna, rustig iets eten,…

En voor we het goed en wel beseffen staan we terug in eigen land, helemaal klaar voor nog een extra week staycation aan onze kust.

Meer roadtrips:

Op vakantie naar het buitenland? Neem voor 2,50 euro pechbijstand
Weg, maar niet ver: deze roadtrip door Nederland moet je deze zomer nog even doen
Weg, maar niet ver: onze favoriete fietsroutes aan zee
De últieme roadtrip door Normandië, in 13 scherpe plaatjes

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie