5 unieke roadtrips door Europa


De roadtrip is in feite de perfectie vakantie. Je ontdekt nieuwe locaties op een authentieke manier, je reist aan je eigen tempo en je kan lekker improviseren. Maar een roadtrip vereist ook enige voorbereiding. Stap 1: waar wil je eigenlijk naartoe? Wij helpen je alvast op weg. Dit zijn 5 Europese bestemmingen voor je volgende onvergetelijke roadtrip.

5. Frankrijk

Zit je beperkt qua budget en/of tijd, reis dan door Frankrijk. Rij in een keer door naar Marseille (dat is wel even doorbijten). Ontwijk daarna het massatoerisme door je tocht verder te zetten richting La Grau-du-roi, Montpellier, Agde en ten slotte Argelès-sur-Mer. Probeer wel niet te veel wijntjes te drinken de avond voor je terugreis naar België.

 Tijd

Beste reisgezel

Cultuur

Relaxing

Avontuur

Party

* *

Familie

* *

* * *

*

* *

 

4. Spanje

Spanje klinkt misschien niet enorm avontuurlijk, maar toch kan je hier prachtig reizen. Rij in twee dagen naar Barcelona of vlieg eerst goedkoop naar daar, om vervolgens een auto te huren. Spendeer een relaxt dagje al shoppend of aan het strand, en beslis ter plekke welke kant je uit gaat: blijf je in het noorden en rij je richting Pamplona en San Sebastian, of trek je het zuiden in, richting Granada met haar prachtige Moorse invloeden?

 Tijd

Beste reisgezel

Cultuur

Relaxing

Avontuur

Party

* *

Vrienden (met of zonder kinderen)

* *

* * *

* *

* *

 

3. Verenigd Koninkrijk

Bij het Verenigd Koninkrijk denk je meteen aan Londen, maar ook de kust heeft veel te bieden!
Rij langs het hippie stadje Brighton en daarna naar Portsmouth en Southampton. Eventueel kan je ook Isle of Wight bezoeken, maar daarvoor moet je wel de ferry nemen. Enige nadeel: het weer kan soms onvoorspelbaar zijn.

Tip: bereid je goed voor en lees binnenkort onze blog over links rijden.

 Tijd

Beste reisgezel

Cultuur

Relaxing

Avontuur

Party

* *

Vrienden

* *

* *

* *

* *

2. Oost-Europa

Oost-Europa is underrated. Dat is ook goed nieuws, want dat betekent dat je nog redelijk goedkoop kunt reizen. Rij via Duitsland eerst naar Praag (Tsjechië), een van de mooiste steden van Europa, om vervolgens je rit verder te zetten naar Krakau, een van de oudste steden van Polen. Via het Tatra gebergte (1 woord: wauw!) reis je naar Slowakije. Je sluit af in Boedapest (Hongarije) om, als je nog wat energie over hebt, eens goed uit te gaan. Hier kom je ongetwijfeld enkele landgenoten tegen! Deze trip is de unieke combinatie van geschiedenis, ontspanning, feesten en avontuur.

 Tijd

Beste reisgezel

Cultuur

Relaxing

Avontuur

Party

* * *

Vrienden

* * *

* *

* * *

* * *

1. Italië en Kroatië

Kroatië heeft het allemaal: prachtige natuurparken, een unieke keuken en voor elke avond wel een feestje of festival. Zagreb, Pula, Zadar, Split, Dubrovnik, Plitvice, … Begin maar al te discussiëren met je reismaten wat je wel en niet bezoekt. En je zou het misschien niet zeggen, maar op weg naar Kroatië, kun je gemakkelijk een ‘omweggetje’ maken richting Venetië. Cliché, we weten het, maar zeker de moeite waard als je er nog nooit bent geweest.

 Tijd

Beste reisgezel

Cultuur

Relaxing

Avontuur

Party

* * *

Je vriend(in) of een bevriend koppel

* *

* *

* * *

* * *

Helaas liggen de wegen er niet altijd even goed bij en loop je dus meer kans op een platte band. En dat kan je in het buitenland wel eens duur komen te staan. Bovendien verlies je veel tijd met het zoeken naar een pechverhelpingsdienst ter plaatse. Daarom regel je best op een betaalbare pechbijstand in het buitenland. Zo kom je tijdens je reis niet voor verrassingen te staan.

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie