Picknicken op de fraaiste plekken: dit online platform toont de weg


Aangezien de terrassen pas op 1 mei openen, is het nog zoeken naar alternatieven.Een picknick is alvast een uitstekend plan B. En dan moet je weten dat er een online platform bestaat dat de leukste locaties verzamelt. PicknickPoint toont je de weg in België en Nederland, met een rijkgevulde picknickmand.

Van privétuin tot fruitplantage

Via de website van PicknickPoint geef je een locatie in en ontdek je de fraaiste plekken in de buurt. Maar PicknickPoint mikt niet louter op een maaltijd in openlucht. De locaties variëren eindeloos: van een privétuin tot een fruitplantage, natuurdomein, restaurant of B&B.

Ook de praktische gegevens vind je allemaal online. Zo zie je meteen of honden toegelaten zijn, of er een toilet in de buurt is en of de locatie bereikbaar is met een rolstoel.

Iedereen uitbater

De meer dan 50 picknickplekken liggen niet altijd op openbaar terrein. Wat maakt dat particulieren en zelfs bedrijven hun terrein mogen ‘uitbaten’ en dus een centje kunnen bijverdienen.

Want het concept gaat verder dan het ter beschikking stellen van een plekje in het groen. Wie wil, kan zelfs catering aanbieden. Je voorziet dan zelf een picknick en bepaalt dus ook de inhoud en de prijs ervan.

Geen zin om zelf een picknickmand samen te stellen? Geen probleem: PicknickPoint werkt samen met partners die het allemaal voor jou regelen.

Airpicknick

Om het financiële plaatje rond te krijgen komt PicknickPoint tussen als een soort van Airbnb. Mensen kunnen jouw locatie en picknick voor een bepaald bedrag reserveren en daarvan houdt het platform een vaste commissie af. De rest van de inkomsten mag je houden. Op het einde van elke maand stort PicknickPoint je verdiensten op je rekening.

Picknick

Meer buitenlucht:

Logeer in ’t buitenland voor 10 euro… in iemands tuin
Weg, maar niet ver: onze favoriete fietsroutes aan zee
Drive-in cinema in België: 5 locaties waar je deze zomer kan wegzakken

Wat vind je van dit artikel?

Reacties

Wesley Stessens Antwoorden Bewerken Verwijderen
10 aug 2020 — 20:11

Super leuk!

Toon meer reacties
Comments page: 1
Plaats reactie
Reactie bewerken

Reageer op dit bericht

Plaats reactie