Autopech? De strafste verhalen van het Mobly team!


Pech onderweg is altijd vervelend op het moment zelf, maar… soms ook een straf verhaal om nadien mee uit te pakken. Bij je collega’s bijvoorbeeld. Een rondje panne-anekdotes sprokkelen bij Mobly leidde tot deze ‘best of’:

Een weekendje pech… euh, Parijs!

Pechvogel Alex: “Mijn ex-lief gaf me ooit een citytripje Parijs cadeau. Na een weekend vol pech (hoogtevrees op de Eiffeltoren, reisziekte op de Seine) ging het op de terugweg helemààl mis. Op de snelweg brak plots de uitlaat van haar aftandse auto af: dat ding hing dus achter de auto aan te slepen, met een vuurwerkspektakel voor de andere automobilsten tot gevolg. We hebben de eerste afrit genomen en haar vader – een garagist- gebeld, maar die kon ons telefonisch niet echt helpen. Improviseren dan maar: ik kocht in een winkeltje wat colsonbandjes en een borstel en dook in de gietende regen onder de auto. Ik hing de uitlaat zo goed mogelijk terug op z’n plaats en uiteindelijk geraakten we diep in de nacht thuis, met slechts een paar doorgebrande bandjes. Had het aan mij gelegen, dan hadden we dat stuk schroot gewoon in Frankrijk achtergelaten!”

Alle remmen los

Pechvogel Karel: “In 2009 kocht ik een Porsche 911 uit 1985 van een fruitboer in Sint-Truiden. De motor draaide nog als een klokje, de carrosserie was roestvrij: een mooi koopje… dacht ik. De verkoper gaf wel toe dat de remmen wat stroef werkten omdat de auto zo lang had stilgestaan. En dat heb ik geweten!

Al na enkele kilometers merkte ik dat de remmen steeds minder goed werkten, tot ze het helemaal opgaven. Ik ben dan maar uitgebold op de pechstrook om de pechdiensten te bellen. Na even wachten, probeerde ik toch nog eens en plots werkten de remmen wél. Pechverhelping geannuleerd en terug op weg… om na enkele minuten alweer op de pechstrook te stranden met hetzelfde probleem. Uiteindelijk bleek dat de remleidingen opwarmden en de druk op de remmen afnam. Bij stilstand koelden de leidingen af, waardoor het probleem zichzelf -tijdelijk- oploste. Uiteindelijk heb ik de remmen vervangen en nog jaren plezier gehad van mijn Porsche!”

Een geschenk van de benzinegoden

Pechvogel Phil: “Toen ik 18 was, erfde ik een auto van mijn oma. Geld voor benzine had ik echter niet, dus de auto in kwestie stond vooral veel stil en als ik er dan eens mee reed, was het telkens spannend: zou ik mijn bestemming halen? Zo vielen mijn beste vriend en ik op een nacht stil in een niemandsland bij Genk. Te voet met onze jerrycan naar het dichtstbijzijnde tankstation (2,5 km verder) dan maar… Daar bleek de betaalautomaat niet te werken, dus wandelden we terug met lege handen. We besloten de nacht door te brengen in de auto en de volgende ochtend wel te zien hoe we op school zouden geraken. Tot we plots, op 100 meter van onze auto, een volle bidon benzine vonden, verstopt in het struikgewas: ongelofelijk maar waar!”

Pech onderweg naar de festivalweide

Pechvogel Yasmin: “Jaren geleden reed ik met vrienden naar de Lokerse Feesten in een auto die eigenlijk goed was voor de schroothoop. Vriendin E. en ik moesten om de haverklap uitstappen en de stilgevallen roestbak weer in gang duwen. Avontuurlijk, maar achteraf bekeken ook wat onverantwoord, zo midden op de autostrade. Uiteindelijk vielen we enkele kilometers voor bestemming finaal in panne. We hebben de auto dan maar een wei ingeduwd en zijn verder gelift naar het festival. Pechdiensten bellen, dat deden we pas na het laatste concert, om toch maar niets te moeten missen van de line-up. Daar zaten we dan, midden in de nacht, in een wei, te wachten op bijstand… Rock ‘n roll!”

*Noot van de redactie: al deze panneverhalen dateren uit het pre-Moblytijdperk. Vandaag zouden wij gewoon met één klik in de gratis Mobly Go app hulp aanvragen, natuurlijk!

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie