Opinie: waarom de kilometerverzekering de toekomst is


Minder files en minder CO2-uitstoot: het blijft één van de grootste uitdagingen van deze eeuw. Gelukkig stevenen we af op een multimodale mobiliteit, waar we de auto combineren met andere voertuigen. Resultaat: de wagen rijdt minder, de verzekering blijft hoog. Een heikel punt in de toekomst? Niet als het van de betaal-per-kilometer verzekering afhangt.

De prijs van een autoverzekering is afhankelijk van heel wat factoren: denk aan leeftijd, bonus-malus en woonplaats. Maar naar het effectieve autogebruik wordt nauwelijks gekeken. Bereken maar eens wat je jaarlijks uitgeeft aan een autoverzekering? Veel geld, zeker als je je wagen minder gebruikt.

betaal-per-km

De oplossing ligt voor de hand en bij de betaal-per-kilometerverzekering: waar de premie zich aanpast aan je autogebruik. Wie zijn wagen laat staan, betaalt niet meer voor zijn kilometers en wordt aan het einde van de maand beloond met een aangepaste factuur. Zo weet je exact wat je uitgeeft aan je autoverzekering.

Kilometers uitlezen met connected car-technologie

De OBD II dongel – die je in de wagen plugt – zorgt voor een nauwkeurige registratie van de kilometers en stuurt deze door naar de app. Daar krijg je een gedetailleerd overzicht van je gemaakte ritten. Tenslotte kan je met de app ook pechverhelping aanvragen, en dit zonder je te binden aan een abonnement.

Mee met multimodaliteit: ook verzekerd op andere vervoermiddelen

betaal-per-km verzekering

Je auto laten staan impliceert dat je op zoek moet naar alternatieven en daar volgt Mobly het multimodale verhaal: wie gebruik maakt van andere vervoermiddelen – de fiets, de bus of de trein – is eveneens verzekerd. Mobly wil tevens inspelen op de trend van micromobiliteit: het gebruik van e-steps, segways en skateboards.

En dit door een complete dekking te geven over het traject dat iemand aflegt, ongeacht het vervoermiddel. Zie het als een bestuurdersverzekering op álle voertuigen. Mobly drukt zo zijn stempel op een multimodale verzekering en stimuleert dus om – naast de wagen – het openbaar vervoer, of de fiets te nemen. Concreet:

door flexibel te zijn en je een autoverzekering te bieden die zich aanpast als je de wagen laat staan. Door toekomstgericht te zijn en je ook te verzekeren als je kiest voor alternatieve mobiliteit.
door transparant te zijn en je elke maand een overzicht te tonen van de afstanden die je rijdt.

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie