Grootschalig onderzoek brengt reisgedrag over de hele wereld in kaart. Een overzicht:


Verzekeringsmaatschappij Europ Assistance voerde in de maanden mei – juli een consumentenonderzoek uit om inzicht te krijgen in de huidige en toekomstige reistrends. Maar liefst 11 landen verspreid over de wereld deden mee aan het onderzoek: de VS, Groot-Brittannië, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Oostenrijk, Polen, China en Thailand. Dit zijn de belangrijkste bevindingen:

Het verlangen om te reizen is overal groot – 77% reist liever in eigen land

81% van de bevraagden heeft een groot verlangen om te reizen in 2020. Alleen Duitsland, de VS en Groot-Brittannië scoren hier lager dan het gemiddelde.
77% neemt genoegen met een vakantie in eigen land. Een minderheid (32%) wil dan weer op vakantie in het buitenland.

Deze zomer verkiest 3/4de dus een vakantie in eigen land, maar de meesten willen in de toekomst wel terug vaker naar het buitenland. Opvallend: de meeste bevraagden in China (79%) en Thailand (71%) zien zichzelf in 2021 nog steeds in eigen land reizen.

Mensen passen hun reisgedrag aan, 79% vermijdt bepaalde landen

Een meerderheid van de mensen vermijdt reizen in bepaalde landen en vermijdt ook drukke plaatsen. Het zijn vooral oudere mensen die dit aangeven.

Daarnaast gaf 72% aan dat ze een cruise vermijden en net zoveel mensen zeggen dat ze liever op vakantie gaan in een land waarvan ze snel kunnen terugkeren. 64% vermijdt pretparken en bijna de helft van de ondervraagden wil dit jaar niet vliegen.

Reizen met de auto is (nu nog) populair

74% geeft deze zomer de voorkeur aan de auto, maar het vliegtuig zal in de toekomst terug vaker gekozen worden. Zo zou nog amper 50% de auto nemen om op vakantie te gaan in 2021. De schrale 20% die deze zomer het vliegtuig wil nemen, verdubbelt in 2021.

MEER REIZEN

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie