De 7 mooiste wandelingen in Vlaanderen en Wallonië op een rijtje


Ons land heeft heel wat mooie wandelingen te bieden. Maar het is zowel letterlijk als figuurlijk al eens moeilijk om door het bos de bomen nog te zien. Bovendien zien de mooiste wandelroutes er voor iedereen net wat anders uit. De ene houdt van ruige rotsen en avontuur, terwijl de andere het hartje ophaalt bij uitgestrekte landschappen en rustige omgevingen. Wij zetten voor jou de 7 mooiste wandelingen in Vlaanderen en Wallonië op een rij, met voor ieder wat wils.

1. Wandelen op de Kalmthoutse Heide

Op de grens tussen België en Nederland vind je dit natuurgebied van ongeveer 60 km2 groot. Wat de Kalmthoutse Heide zo bijzonder maakt is de mengeling van heide, vennen, bossen en landduinen. Met 25 paden van 1,7 tot 24 kilometer lang vind je vast ook jouw mooiste wandeling.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Visit Kalmthout (@visitkalmthout)

2. Rondslenteren in Durbuy

Niet alleen het middeleeuwse centrum is als daguitstap een aanrader. Ook de omgeving heeft flink wat te bieden. Dit hart van de Ardennen is met name een aanrader voor liefhebbers van ruige, bosrijke natuur met rotsen en rivieren. De Boucle de Durbuy is een mooie wandeling rond de stad zelf.

3. Wandelen door het water

In Bokrijk kan je al een tijdje fietsen door het water. Maar ook voor wandelaars is deze omgeving in Limburg een mooie locatie om te bezoeken. Op het 550 hectare grote park vind je vijf routes van 1,5 tot 9,5 kilometer lang. Bovendien is alles prima te combineren met andere natuurgebieden in de buurt.

4. Wandelen in Rochehaut

Eén van de mooiste panorama’s in de Ardennen vind je in dit dorpje nabij de Franse grens. De meander van de Semois zit in tal van wandelingen in de buurt. Les Echelles de Rochehaut of de laddertjeswandeling is daarbij een aanrader voor wie van een uitdaging houdt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Erika Sodre (@erikagarota)

5. Stappen in de Kempen

De groenste regio van Vlaanderen heeft tien wandelnetwerken met talrijke uitgestippelde mogelijkheden. En via het knooppuntensysteem stel je ook makkelijk je eigen route samen. Van de zandvlakten op de Keiheuvelwandeling tot het Vennengebied in Turnhout: er is keuze te over.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Chantal Blockx (@chantalleke_be)

6. Wandelen in Achouffe

De Feeënvallei is een romantisch en puur decor voor een wandeling van formaat. Er zijn verschillende wandelingen tussen 6,5 en 16 kilometer, waaronder enkele avontuurlijke varianten. Proef zeker het bier in de Achouffe-brouwerij, als deze geopend is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Griet 🎀 (@grietbeyaert)

7. Wandelen in Averbode

Naast de gekende abdij heeft de omgeving een ongelooflijke combinatie van heide, bos, vennen en moerassen in petto. Er zijn drie belangrijke wandelroutes tussen 4,9 en 32 kilometer, naast talrijke andere mogelijkheden om zelf uit te stippelen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maaike (@ga_eens_wandelen)

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie