Mobiele Maandag, uitgetest door Mobly’s Karel en Nina


Met de Mobiele Maandag campagne wil De Lijn ons mobiliseren om zélf de touwtjes in handen te nemen in de strijd tegen het stilstaand verkeer. Door op plooifietsen en treinen te springen, door de wagen aan de stadsrand in te ruilen voor een bus,… kortom: door te kiezen voor alternatieve verplaatsingen. Ook bij Mobly houden we van zelf kiezen en niet van tijd verliezen, dus namen Moblianen Nina en Karel deze week de proef op de som!

Nina’s Mobiele Maandag in de auto

Nina reist normaalgesproken elke dag met de trein naar het Mobly-hoofdkwartier. Deze week stapte ze met veel goede moed en een volle thermos thee in de auto…

  • Traject: Gent – Antwerpen
  • Normale reistijd: 1 uur en 10 minuten, van deur tot deur
  • Mobiele Maandag reistijd: 1 uur en 22 minuten, van deur tot deur

Aangepaste ochtendroutine?
“Normaal ontbijt ik rustig op de trein, neem ik al wat mails door of lees ik het nieuws. Ik vind het eigenlijk heel chill, dat treinen. Vandaag was mijn ochtend iets onrustiger en ook van ontbijten kwam niet veel in huis. Dan maar met een pak koeken de auto in…”

Aangenaam verrast door?
“De beperkte hoeveelheid file. Volgens mij is het normaal erger op maandag (of iedereen deed aan Mobiele Maandag vandaag, natuurlijk).”

Onaangenaam verrast door?
“De wegomleiding die me al meteen te beurt viel, de andere chauffeurs die maar versnelden en vertraagden, mijn Waze die niet goed werkte, de file bij het binnenrijden van Antwerpen, het zoeken naar parkeerplaats,… Vergeet ik nog iets :-)?”

Voor herhaling vatbaar?
“Liever niet in de ochtendspits, nee. Ik ben veel rustiger als ik met de trein reis: nu zat ik echt te stressen over hoe laat ik op mijn werk zou aankomen. Wat uiteindelijk wél maar een kwartiertje later was dan anders.”

mobiele maandag


Karels Mobiele Maandag (euh, donderdag) op de trein

Karel rijdt dagelijks met de auto van Hasselt naar Antwerpen en terug. Gisteren waagde hij zich aan een pendelavontuur met de trein.

  • Traject: Hasselt – Antwerpen
  • Normale reistijd: 1 uur en 35 minuten, van deur tot deur
  • Mobiele Maandag reistijd: 2 uur en 6 minuten, van deur tot deur

Aangepaste ochtendroutine?
“Voor ik naar het werk vertrek, breng ik eerst mijn kinderen naar school. Dat moest deze keer iets vroeger om de trein te halen. Het maakt dus vooral hun schooldag wat langer.”

Aangenaam verrast door?
“Het feit dat ik een pak minder opgejaagd en vermoeid aankwam op kantoor. Ik was wel gestresseerd bij vertrek (parking vinden in de buurt van het station, ticket en trein halen,…), maar dat viel weg onderweg.”

Onaangenaam verrast door?
“De prijs van een treinticket Hasselt-Antwerpen! En ik keek er zo naar uit om op de trein al even mijn laptop open te klappen, maar er was zelfs niet heel de weg zitplaats. Zo druk had ik het niet verwacht op de trein, maar daar zitten de stakingen mogelijk voor iets tussen.”

Voor herhaling vatbaar?
“Als ik zitplaats zou hebben én er een betere treinverbinding Hasselt-Antwerpen was, zou ik het overwegen 🙂 Ik voel me een pak rustiger dan wanneer ik met de auto pendel, maar de reistijd is echt lang en er is enkel om 7u ’s morgens een rechtstreekse treinverbinding.”

Wil je net als Karel en Nina een beter inzicht krijgen in jouw tijd on the road? Ook dàt kan met de Mobly Go app: check de handige feature “ritten opnemen” en monitor onder andere de duur en het verbruik van je rit!

 

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie