Mobly test het monowheel: “Met twee uur training kan iedereen hiermee rijden”


Hoverboards, e-steps, monowheels, elektrische skateboards,.. De micromobiliteit verovert het multimodale landschap en dat willen we niet missen. We krijgen een initiatie van Patrick de Cooman, die al meer dan 500 opleidingen gaf op zijn monowheel.

Patrick heeft samen met zijn vrouw al 5 jaar Flywheels: een bedrijf dat elektrische micromobiliteit test, verhuurt en verkoopt. We hebben afgesproken bij zijn thuis. Patrick neemt ons meteen mee naar zijn garage, waar ons oog meteen valt op enkele bijzondere voertuigen: we zien een monowheel met politiestrepen, een e-bike met ingebouwde audioboxen en een elektrisch skateboard dat eruit ziet alsof het uit de 22ste eeuw komt.

Onze ogen fonkelen, maar die van Patrick nog meer. Met trots haalt hij een monowheel uit de verpakking en in een mum van tijd rijdt hij in het rond. “‘t Is helemaal niet zo moeilijk hoor, in principe moet je een twee uur oefenen en dan kan je rijden.” En met die instelling vertrokken we richting startbaan.

Het principe van versnellen of vertragen is simpel: het is een kwestie van je zwaartepunt naar voren en naar achteren te bewegen, alsof je op je tenen en op je hielen gaat staan.” En weg zijn we:

Privéles

“Ik geef zowel recreatieve workshops aan bedrijven als privéles aan mensen die een monowheel willen aankopen. Sinds de opstart van flywheels heb ik al meer dan 500 lessen gegeven. Voor een privéles van twee uur betaal je € 99, inclusief:
– Een helm en pols-, knie- en elleboogbescherming
– De huur van een monowheel”

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie