Zo kan je eten bestellen met je mobiliteitsbudget


Met je mobiliteitsbudget kan je eindeloos veel richtingen uit. Zo kan je het spenderen aan een treinabonnement, een deelauto, een deelfiets of een taxi. En wie taxi zegt, zegt Uber (Eats). Jawel: je kan een snackje bestellen met je mobiliteitskaart.

Het mobiliteitsbudget vervangt de klassieke bedrijfswagen en laat werknemers zelf mobiliteitskeuzes maken. Zo krijg je een maandelijks budget dat je kan uitgeven aan tal van vervoermiddelen.

Uber Eats

Concreet kunnen werknemers kiezen tussen een duurzaam transportmiddel, zoals een elektrische auto/fiets/scooter, een abonnement voor het openbaar vervoer, een abonnement voor deelmobiliteit of de uitbetaling van het budget in cash. Het mobiliteitsbudget biedt in tegenstelling tot de mobiliteitsvergoeding dus een ruime keuze aan mogelijkheden.

Collega Thomas maakt sinds een jaar gebruik van dat mobiliteitsbudget, en dat spendeert hij gewoonlijk aan Poppy-ritten of een uitje met de taxi. Met zijn mobiliteitskaart kan hij ook een Uber bestellen. En waar Uber is, is Uber Eats. Lang hoeven we niet te twijfelen: we downloaden de Uber Eats app, koppelen zijn mobiliteitskaart en plaatsen zonder problemen een bestelling.

mobiliteitsbudget

Uber Eats vermeld als ‘taxi’

Maar het beste moet nog komen: in het overzicht van Thomas’ afrekeningen staat er geen enkele referentie naar Uber Eats, noch naar de bestelling. Wat we te zien krijgen is de droge vermelding ‘TAXI’. Op die manier past de Hawaïan Poké Bowl prima in zijn mobiliteitskosten.

Uber Eats

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie