9 leuke auto-ideetjes om te knutselen met je kinderen


Ben je op zoek naar leuke dingen om te knutselen met je zoon of dochter? Kwestie van ze bezig te houden én tegelijkertijd hun creativiteit en verbeelding wat te stimuleren? Dan is knutselen rond auto’s een aanrader. Bovendien heb je met wc-rolletjes, wasknijpers, papier en karton de belangrijkste benodigdheden al in huis. Wij zetten voor jou 9 knutselideetjes op een rij. Getest en goedgekeurd!

1. De klassieker: gepimpte auto’s met wc-rolletjes

De tip bij uitstek om je gebruikte wc-rolletjes en kartonnen verpakkingen te hergebruiken. Met een beetje verf toveren je kinderen ze makkelijk om tot coole raceauto’s.

2. Of kleine autootjes met wasknijpers

Zoek je iets originelers voor je kroost? Dan heb je enkel een paar wasknijpers nodig, samen met de nodige knopen of flesdoppen. Laat vervolgens de fantasie de vrije loop en voilà, klaar! Een tip: met kartonnen rietjes zien de autootjes er nog mooier uit.

3. Een garage om alles mooi te parkeren

Heeft je zoon of dochter een hoop kleine auto’s die constant liggen rond te slingeren? Dan is een zelfgemaakte garage uit karton de manier om alles vanzelf opgeruimd te hebben. En het is bovendien een leuk knutselidee waarmee je kind uren zoet is.

4. Met natuurlijk een bijhorende carwash

De zelfgemaakte auto’s moeten natuurlijk ook proper blijven. Oude zakdoekdoosjes zijn daar het materiaal bij uitstek voor. Met een beetje lijm en gekleurd papier maak je hiervan een carwash.

5. Of een volledig kartonnen stad

Wil je een groter knutselidee om samen met je kinderen aan te werken? Dan is een kartonnen stad het leukste project. Gebruik oude schoendozen als gebouwen en versier ze samen met je zoon of dochter. En leg vervolgens de nodige kartonnen wegen aan, zodat de autootjes rond kunnen rijden.

6. Daarbij horen de nodige verkeersborden

Bij een kartonnen stad horen de nodige accessoires om alles mee aan te vullen. Verzamel enkele eierdozen, kleine stokjes en gekleurd papier en maak er verkeersborden van.

7. De kleinsten amuseren zich met geknutselde auto’s op een kartonnen bord

Dit is de manier bij uitstek om je kind met knutselen te laten kennismaken. Maak samen een kleurrijk voertuig van een kartonnen bord. Het enige wat je daarbij verder nodig hebt is een schaar, gekleurd papier en een beetje lijm.

8. Terwijl de oudsten een heuse jeep uit karton maken

Grotere kinderen hebben natuurlijk wat meer uitdaging nodig. Op YouTube vind je tal van leuke ideeën om voertuigen tot in de kleinste details na te bouwen. Een jeep of minibusje is daarbij een mogelijkheid, maar je zoon of dochter kan net zo goed een bus of vrachtwagen knutselen.

9. Of zelfs een elektrische auto met een plastic fles

Droomt je zoon of dochter van een elektrische auto? Ze kunnen deze zelf in elkaar knutselen met behulp van een plastic fles, een kleine motor en een paar accessoires. Een leuk idee, zeker voor kinderen die geïnteresseerd zijn in wetenschap en technologie.

Ziezo: met deze leuke dingen om te knutselen weten je kinderen zeker wat te doen tijdens de vakantie!

Lees ook: Quarantainment voor kids: zo knutsel je een zelfrijdende auto

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie