4 apps waarmee je korting krijgt bij het tanken


Tanken is duur. Toch kan jij voordeel halen uit je tankbeurt. Met deze 4 loyaliteitsapps scoor jij gegarandeerd.

Q8-Smiles

Met een glimlach je tank volgooien? Dat doe je bij Q8 dankzij de ‘Q8-Smiles’. Deze verdien je op twee manieren: bij iedere tankbeurt en bij iedere aankoop in de shop. Voor elke getankte liter of euro die je uitgeeft verdien je één Smile. Deze kan je dan weer inruilen voor een korting op je volgende tankbeurt of aankoop in de Q8-shop.

Spaar je liever tot een groter doel? Dat kan. Van zodra je 500 Smiles bij elkaar hebt gespaard, kan je deze verzilveren in een cadeaubon bij Kinepolis, H&M, Krëfel, ICI PARIS XL, Decathlon of Smartphoto.

Met de Q8-app zie je trouwens op elk moment waar het dichtstbijzijnde tankstation is. Bovendien krijg je zo toegang tot heel wat promoties en deals waardoor je nog extra Smiles kan sparen.

Esso Extras

Ook bij Esso verdien je punten door te tanken of te winkelen in de Esso-shop. Per liter verdien je één punt. Tank je Synergy Supreme Plus-brandstof dan verdien je twee punten per getankte liter. Passeer je ook nog even langs de carwash of koop je iets in de Esso-shop? Dan verdien je één punt per uitgegeven euro.

Je gespaarde Esso Extras-punten kan je inruilen voor een korting op je tankbeurt of aankoop in de shop. Heb je 1250 punten gespaard? Dan kan je deze ook inwisselen voor een cadeaukaart bij HEMA, Inno, Fnac, Decathlon, Casa, bol.com, A.S. Adventure, Plopsaland of ICI PARIS XL.

100% extra bonuspunten sparen kan wanneer je binnen de 4 dagen opnieuw tankt voor minimaal 25 liter. Kom je binnen de 8 dagen terug, dan verdien je 50% extra bonuspunten.

Texaco Stars

Bij elke liter brandstof en euro die je uitgeeft in de shop of aan de carwash krijg je één Texaco Star. Tank je premium brandstof XL dan ontvang je 2 Texaco Stars per liter. Je gespaarde Stars kan je zowel in de app, webshop of in de winkel inwisselen voor een cadeaubon bij bol.com, Gardena, Zalando, Babyliss, Bosch en vele andere.

Het leuke aan de Texaco Stars is dat je niet eeuwen moet wachten tot je jouw Stars kan verzilveren. Van zodra je 100 Texaco Stars hebt gespaard, kan je jezelf al trakteren op een koffie of warme drank naar keuze.

De waarde van Texaco Stars is afhankelijk van het product waarvoor je ze inwisselt. Dit start op 0,01 euro en loopt op tot 0,05 euro wanneer je kiest voor een carwash voucher.

Total Club Card

Ook bij Total kan je punten sparen. Van zodra je jouw Total Club Card hebt aangevraagd kan je beginnen met sparen. Voor elke 5 liter die je tankt of 3 euro die je uitgeeft aan smeermiddelen verdien je één punt. In tegenstelling tot andere loyaliteitsprogramma’s kan je deze punten niet inruilen voor cadeaubonnen. Je krijgt er wel korting mee op je tankbeurt, op je aankoop in de shop of bij Lunch Garden.

Ondanks het kleinere aantal punten dat je hier verdient is een Total Club Card wel aan te raden. Dit omdat je bij elke tankbeurt vanaf 25 liter recht hebt op 3 weken gratis pechverhelping. Dit 24/7 in België en in 35 Europese landen. Het aantal interventies is wel beperkt tot twee per jaar, vanaf de eerste interventie.

Andere brandstofleveranciers in België bieden helaas geen loyaliteitsprogramma aan. Het sparen van punten is hier dus niet mogelijk.

Waarde gespaarde punten

Maar wat is nu zo’n Smile, Star of punt waard? Elk punt dat je bij Esso of Q8 spaart is 0,01 euro waard. Bij Texaco ligt dit tussen de 0,01 en 0,05 euro.

In het algemeen scoort Q8 het beste op vlak van het loyaliteitsprogramma. Althans als we kijken naar de waarde per punt en de hoeveelheid die je nodig hebt om deze te verzilveren in een cadeaubon. Verkies je liever de 3 weken gratis pechverhelping van Total dan is uiteraard dit programma interessanter.

Een loyaliteitsprogramma is één, maar ook de benzineprijzen tellen mee in de keuze van leverancier. Het is dan ook belangrijk om deze met elkaar te vergelijken.

Wat vind je van dit artikel?

Reacties

Maarten Van Houdenhove Antwoorden Bewerken Verwijderen
13 feb 2020 — 12:56

Leuk. Tanken met de XTRA app of XTRA kaart bij DATS 24 levert je trouwens ook steevast xtra korting op, boven op de lage prijzen aan de pomp. En bovendien geniet je een geweldige stationsbeleving en comfort bij je tankbeurt, in de meest duurzaam gebouwde en onderhouden tankstations van België ;-)

Toon meer reacties
Comments page: 1
Plaats reactie
Reactie bewerken

Reageer op dit bericht

Plaats reactie