Kilometerheffing: meting straks via mobiele telefoon


Een kilometerheffing was nog nooit zo dichtbij en de discussie laait op: is dit de manier om het autogebruik in te perken? Wordt een ritje straks onbetaalbaar? En wat met de privacy? Ook is het nog niet duidelijk hoe er straks gemeten wordt.  Op Twitter regent het alvast reacties…

Tolpoorten vs gps – tracking

De investering in tolpoorten zou een pak duurder zijn dan gps-tracking via de mobiele telefoon. En mensen die geen telefoon hebben, zouden voor het registreren van de kilometers een klein bakje in hun wagen moeten plaatsen.

De betaling gebeurt dan als volgt: de factuur van de kilometers betaal je aan de provider die op zijn beurt het bedrag doorstort naar de overheid. Als de kilometerheffing er ooit komt, zou het zeker nog 4 jaar kunnen duren om het systeem op punt te zetten.

Met de Mobly Go app ben je alvast voorbereid op de kilometerheffing

Je autogebruik kan je nu al nagaan met de gratis Mobly Go app. De app registreert nauwkeurig de kilometers die je rijdt en geeft een overzicht met details over afstand, brandstofverbruik en snelheid.

Bovendien kan je via de app de locatie van je wagen volgen en pechbijstand aanvragen als je in panne staat. De allernieuwste versie van de app kan je nu downloaden.

Wat vind je van dit artikel?

Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie