25 maart 2019 3 min Mobiliteitskosten

Kilometerheffing: meting straks via mobiele telefoon

door Mira Hoeven

Een kilometerheffing was nog nooit zo dichtbij en de discussie laait op: is dit de manier om het autogebruik in te perken? Wordt een ritje straks onbetaalbaar? En wat met de privacy? Ook is het nog niet duidelijk hoe er straks gemeten wordt.  Op Twitter regent het alvast reacties…

Tolpoorten vs gps – tracking

De investering in tolpoorten zou een pak duurder zijn dan gps-tracking via de mobiele telefoon. En mensen die geen telefoon hebben, zouden voor het registreren van de kilometers een klein bakje in hun wagen moeten plaatsen.

De betaling gebeurt dan als volgt: de factuur van de kilometers betaal je aan de provider die op zijn beurt het bedrag doorstort naar de overheid. Als de kilometerheffing er ooit komt, zou het zeker nog 4 jaar kunnen duren om het systeem op punt te zetten.

Met de Mobly Go app ben je alvast voorbereid op de kilometerheffing

Je autogebruik kan je nu al nagaan met de gratis Mobly Go app. De app registreert nauwkeurig de kilometers die je rijdt en geeft een overzicht met details over afstand, brandstofverbruik en snelheid.

Bovendien kan je via de app de locatie van je wagen volgen en pechbijstand aanvragen als je in panne staat. De allernieuwste versie van de app kan je nu downloaden.

Artikel delen via
Blijf op de hoogte

Gerelateerde berichten

3 oktober 2018

Diesel wordt B7, dit zijn de andere nieuwe brandstofnamen

door Mira Hoeven

Op 12 oktober zal elke Europeaan hetzelfde zeggen tegen diesel en benzine. Opvallend: diesel gaat vanaf dan door het leven…

Verder lezen
8 maart 2018

Carpool en andere manieren om brandstofkosten te besparen

door Tessa Delbeke

Of je nu kiest voor diesel of benzine, autorijden is duur. Toch kan je dankzij volgende tips ervoor zorgen dat…

Verder lezen
27 maart 2019

De digitale groene kaart: binnenkort ook bij ons?

door Timo Verheyden

We krijgen een groene kaart nog steeds op papier, en dat in een snel evoluerende ‘groene’ wereld. We zijn klaar…

Verder lezen