9 oktober 2018 2 min Tips & tricks

Je autozetel reinigen? Dat doe je zo:

door Arjen Klijs

Een beker koffie die omvalt, gesmolten chocolade,… je houdt het niet voor mogelijk. Een vlek op je stoffen zetels is snel gebeurd. En dan is de vraag: hoe krijg je die er ooit nog uit? Toch zijn er doeltreffende oplossingen om die autozetel te reinigen:

1.  Stofzuig de stoelen grondig voordat je de zetels schoonmaakt. Gebruik je vingers om de naden van elkaar te scheiden en de stofzuigerbuis om los vuil tussen de naden te verwijderen.

2. Gebruik geen allesreiniger, maar een reinigingsproduct voor stoffen of specifiek voor autozetels. Gebruik dit met mate: te veel schoonmaakmiddel kan leiden tot schimmels of onaangename geuren onder het stof.

3. Zorg voor een zachte meubelborstel om het product in te werken. Een harde borstel kan de stoel permanent beschadigen.

autozetels reinigen

4. Breng het vuil naar de oppervlakte door de stof te ‘masseren’. Veeg vervolgens met een microvezeldoek het vuil weg. Herhaal het sprayen, het masseren en het vegen tot de stof volledig schoon is.

5. Wanneer de vlek verdwenen is, laat je best alles goed drogen. Gebruik eventueel een haardroger om het drogen te versnellen.

Natuurlijk kan je de binnenkant van je wagen ook professioneel laten reinigen. Een industriële stoomreiniging behandelt de vlekken op de binnenbekleding. Je betaalt dan wel iets meer om je autozetel te reinigen.

Artikel delen via
Blijf op de hoogte

Gerelateerde berichten

11 januari 2019

3 tips bij het kopen van een elektrische tweedehands auto

door Mira Hoeven

Elektrische auto’s zijn duur. En net daarom is de tweedehands markt van elektrische wagens zo interessant. Toch ben je beter…

Verder lezen
20 februari 2019

Waarom we (nog) niet klaar zijn voor het openbaar vervoer

door Gerrit Nollet

Iedereen zit te wachten op een werkzaam openbaar vervoer, de vraag is of die ooit tegemoet komt aan de wensen…

Verder lezen
13 oktober 2017

Tweedehands auto kopen? Neem een expert mee

door Alex Pauwels

Lees het verhaal van Bert. Bert was op zoek naar een tweedehands auto. Tussen alle zoekertjes vond hij de ideale…

Verder lezen