Je autozetel reinigen? Dat doe je zo:


Een beker koffie die omvalt, gesmolten chocolade,… je houdt het niet voor mogelijk. Een vlek op je stoffen zetels is snel gebeurd. En dan is de vraag: hoe krijg je die er ooit nog uit? Toch zijn er doeltreffende oplossingen om die autozetel te reinigen:

Stoffen autozetel reinigen in 5 stappen

1.  Stofzuig de stoelen grondig voordat je de zetels schoonmaakt. Gebruik je vingers om de naden van elkaar te scheiden en de stofzuigerbuis om los vuil tussen de naden te verwijderen.

2. Gebruik geen allesreiniger, maar een reinigingsproduct voor stoffen of specifiek voor autozetels. Gebruik dit met mate: te veel schoonmaakmiddel kan leiden tot schimmels of onaangename geuren onder het stof.

3. Zorg voor een zachte meubelborstel om het product in te werken. Een harde borstel kan de stoel permanent beschadigen.

autozetels reinigen

4. Breng het vuil naar de oppervlakte door de stof te ‘masseren’. Veeg vervolgens met een microvezeldoek het vuil weg. Herhaal het sprayen, het masseren en het vegen tot de stof volledig schoon is.

5. Wanneer de vlek verdwenen is, laat je best alles goed drogen. Gebruik eventueel een haardroger om het drogen te versnellen.

Industriële stoomreiniging

Natuurlijk kan je de binnenkant van je wagen ook professioneel laten reinigen. Een industriële stoomreiniging behandelt de vlekken op de binnenbekleding. Je betaalt dan wel iets meer om je autozetel te reinigen.

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie