Waar vind ik de beste hotels langs de snelweg?


Reizen met de wagen is weer helemaal in. Het is de perfecte manier om te genieten van vrijheid en aan je eigen tempo te reizen. Hoe ver je bestemming ook ligt, het is altijd een goed idee om onderweg te overnachten op een tussenstop. Dat doe je in een van de vele hotels langs de snelweg.

Vermoeidheid achter het stuur is een van de meest voorkomende oorzaken van verkeersongevallen, ook bij wie op vakantie gaat. Zorg daarom dat je steeds goed uitgerust in de wagen kruipt als je een lange rit voor de boeg hebt. ’s Nachts worden je ogen bovendien sneller moe. Het is dus ook een goed idee om onderweg een overnachting te boeken. Wij vertellen je hieronder waar je best een hotel langs de snelweg boekt.

Frankrijk

Vele Belgen die naar het zuiden van Frankrijk rijden doen dit in één lange rit. Op zich kan dit perfect. Voor wie het liever rustiger aan doet zijn er tal van leuke en comfortabele hotels langs de snelweg. Of je nu de A11 van Parijs naar Nantes neemt, de A20 van Parijs naar Toulouse, de A10 van Parijs naar Bordeaux of de populaire Route du Soleil van Luxemburg naar Lyon: zowel langs de snelweg als in de steden die je passeert vind je tal van mogelijkheden voor overnachtingen.

Duitsland

Duitsland ligt op de route naar zowat alle landen in Oost-Europa en is daarom een populaire tussenstop tijdens lange autoritten. Je kan uiteraard overnachten in één van de grootsteden en er een kleine citytrip van maken, maar als je enkel op doortocht bent, zijn er meer dan genoeg hotels en motels langs de autostrades. De drukste routes voor vakantiegangers zijn de wegen van Karlsruhe naar Milaan, Firenze of Ljubljana, van Kassel naar Praag en van Frankfurt naar Wenen.

Oostenrijk

Ook Oostenrijk is zo’n land waar je bijna altijd passeert op doortocht naar het oosten van Europa. Hier vind je tal van gezellige steden om te overnachten. De populairste snelwegen zijn net als in Duitsland de routes naar Wenen en Ljubljana waar je verschillende stops vindt met comfortabele hotels om te overnachten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Daniela (@dani_baila)

Italië

Wie met de wagen naar Italië trekt maakt bijna altijd een of meerdere tussenstops. Je kan onderweg overnachten in Frankrijk, Zwitserland of Oostenrijk, maar ook in Italië zelf zijn er heel wat mogelijkheden. Zeker als je helemaal tot in het zuiden van de laars reist is het een aanrader om onderweg verschillende stops in te lassen. De belangrijkste hoofdroutes in Italië zijn de A1-A2 vanuit Milaan naar Calabrië en de A4 van Torino via Milaan en Venetië naar Trieste. Langs de oostkust heb je ook nog de A14 van Bologna via Rimini en Bari naar Taranto. Dat is de op één na langste snelweg in het land en biedt verschillende mogelijkheden om te overnachten onderweg.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Valentina Vento ♥ (@valentina_vento)

Denemarken

Hoewel de Belgen een voorkeur hebben voor zonnige bestemmingen in het zuiden van Europa, wint het noorden aan populariteit. Met de wagen naar Noorwegen of Zweden is al lang geen uitzondering meer en zelfs roadtrips door Noorwegen staan hoog op het verlanglijstje van vele reizigers. Onderweg kan je perfect overnachten in Denemarken langs de E20 in het midden van het land, de E45 in het westen en de E47 of E55 in het oosten. Daarnaast heb je ook nog de Jutlandse Y-wegen of de E39 naar Hirtshals en de E45 naar Frederikshavn. Dat zijn de twee havensteden van waaruit je de veerboot kan nemen naar Zweden of Noorwegen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Vovan Ermakov (@vovan.ermakov.7)

Wat zijn de populairste hotels langs de snelweg in Europa?

Binnen Europa zijn er verschillende grotere hotelketens die bekendstaan om hun uitstekende hotels langs de snelwegen in verschillende landen. Zo heb je bijvoorbeeld de ketens Formule 1 Hotel, Ibis Hotel, Novotel en Holiday Inn, Van der Valk, Best Western, Campanile en nH Hotels.

Een tip: zoek voor vertrek op welke hotels en B&B’s er zoal langs je route liggen. Maak eventueel een omweg om een leuke stad te bezoeken. Toch kan je ook last minute beslissen om ergens te stoppen om te overnachten. De meeste hotels onderweg langs de snelwegen zijn voorzien op reizigers die onverwachts willen overnachten. Vaak bieden ze naast een kamer ook een avondmaal of ontbijt en de mogelijkheid om je wagen te parkeren. Dat zijn uiteraard belangrijke zaken om te controleren als je in alle comfort wil rusten.

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie