Hoelang duurt het om een elektrische wagen op te laden?


Overstappen op een elektrische wagen, oké, maar hoelang duurt het om de batterijen op te laden? Een vraag die veel mensen zich stellen voordat ze de sprong wagen.

elektrische auto opladen

Er zijn twee factoren die de duur van het opladen van de accu beïnvloeden: het laadstation en je auto zelf (model). In de praktijk kan de oplaadtijd van een elektrische autoaccu variëren van 10 uur tot 30 minuten. Om te beginnen zijn er verschillende laadmogelijkheden:

Conventioneel stopcontact, thuis: 8 tot 10 uur

De meeste elektrische auto’s worden in 8 tot 10 uur opgeladen via een conventioneel 230 V-stopcontact. Het opladen gebeurt met behulp van een kabel die door de autofabrikant wordt geleverd.

Oplaadstation: 4 tot 6 uur

Bij de aankoop van een elektrische auto is het makkelijk om thuis een laadpaal te installeren. Sommige elektriciteitsleveranciers bieden hun klanten een systeem aan dat specifiek gericht is op het opladen van elektrische auto’s. Aarzel niet om contact op te nemen met je leverancier voor meer informatie.

Semi-snel opladen: een uur en een kwartier

Bedrijven hebben de mogelijkheid om krachtigere palen te installeren voor het opladen van hun elektrische voertuigen. Ze hebben stopcontacten ontwikkeld voor het opladen, wat de oplaadtijd aanzienlijk verkort.

Bij een tankstation: 30 minuten

Niet om uw auto te tanken, maar om hem snel op te laden: in tankstations kan je je batterij in een half uur tot 80% kunt opladen. Halverwege de oplaadtijd is 80% van de accu in een elektrische auto al opgeladen. De laatste 20% laadt in de tweede helft van de tijd langzamer.

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie