Beste klanten, wij werken en blijven bereikbaar om jou te helpen. Voor meer informatie klik hier

Het verschil tussen de Mobly aankoopexpert en de autokeuring


Elke tweedehands auto die verkocht wordt door een particulier of handelaar, moet gekeurd worden voor verkoop. Deze tweedehands autokeuring moet worden uitgevoerd vóór de wagen wordt ingeschreven op naam van de koper. Kan je met een groen keuringsbewijs zeker weten dat de auto die je wilt kopen, goed in orde is? Niet helemaal. 39% van de tweedehands autokopers heeft namelijk binnen het eerste halfjaar een defect. Dat kan beter.

Mobly aankoopexpert

Hoe? Door een aankoopexpert te boeken. Deze onafhankelijke expert controleert de volledige wagen en doet een testrit. Op basis daarvan stelt hij een rapport op voor de potentiële koper met een duidelijk advies. De koper kan vervolgens in alle vertrouwen een beslissing nemen.

Het grote verschil met de autokeuring

Maar wat is nu het verschil tussen de autokeuring en de aankoopexpert? Ten eerste controleren beide de verplichte documenten zoals het inschrijvingsbewijs, het laatste keuringsbewijs en het gelijkvormigheidsattest. Om de geldigheid te controleren worden ook het chassisnummer en de kentekenplaten onder de loep onderzocht.

Maar de tweedehandskeuring controleert vooral of de auto wettelijk is, namelijk op vlak van veiligheid en milieu. Daarom controleert de inspecteur onder andere de remmen, lichten en uitlaatgassen.

De aankoopexpert beoordeelt vooral of de wagen een goede koop is voor jou, nu én in de toekomst. Daarom onderzoekt de expert of de auto ooit al een ongeval heeft gehad. Dat doet hij onder andere door de lakdikte over heel de wagen te meten. Daaruit kan hij afleiden of de auto ooit ongevalschade heeft gehad. Ook leest hij de wagen uit op foutcodes of storingen.

De verkoopprijs van de 2e hands auto

Ook belangrijk: jij wilt natuurlijk een wagen kopen aan een goede prijs. Daar doet de tweedehandskeuring geen uitspraak over. De aankoopexpert neemt dit wel mee in zijn analyse en stelt eventueel een andere prijs voor. Met het rapport van de expert kan je dan ook onderhandelen met de verkoper. In het rapport staan foto’s van alle details. Zo ontstaat geen discussie over eventuele gebreken.

Lees meer over de aankoopexpert of boek een expert in.

Even samengevat: wie controleert wat?

 

OnderdeelTweedehandskeuringMobly aankoopexpert
DocumentenXX
MotorXX
UitlaatgassenX
BatterijXX
Versnelling-koppelingXX
BandenXX
LichtenXX
Lakdikte (ongevalschade)X
Foutcodes/storingenX
TestritX
EsthetiekX
PrijsX

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie