De ‘HailSuit’ beschermt je wagen tegen alles wat er straks uit de lucht valt


Frank Deboosere was duidelijk: we mogen ons lokaal verwachten aan stevige onweders en hagelbuien. Je auto staat dus maar beter binnen, en anders is er nog altijd een oplossing voor wie geen garage heeft. Wat dacht je van een opblaasbare autohoes die je wagen beschermt bij hagel?

De HailSuit – of hagelhoes – is een Nederlandse uitvinding en doet op het eerste gezicht denken aan een luchtmatras. Je trekt het in een mum van tijd over je auto en zo is je wagen beschermd tegen hagelbollen en rondvliegende projectielen.

Voorbereiding: 5 minuten

De pomp sluit je aan op de 12v-aansluiting in je dashboard, vervolgens maak je de vier scheerlijnen vast aan je wielen. Na ongeveer 5 minuten blaast de matras zich op tot zijn maximale dikte. Daarna kan je rekenen op een ‘matrasbescherming’ van 4 tot 8 uur.


©hailsuit

©hailsuit

De Hailsuit kost ongeveer 250 euro, afhankelijk van je wagen. Maar voor die prijs kan je misschien beter rekenen op je autoverzekering. Want op de waarborg ‘natuurevenementen’ en ‘aanrijding met dieren’ is geen vrijstelling van toepassing. Indien een hagelbui dus voor schade zorgt, betaal je géén franchise.

Welke autoverzekering dekt hagel?

Schade door hagel, blikseminslag en storm valt onder de verzekeringsterm ‘natuurevenementen’. En die laatste valt op zijn beurt onder ‘schade aan je eigen wagen, waar je zelf niet aan kan doen.’ Dan zitten we in de rayon van de kleine en grote omnium.

Met Burgerlijke Aansprakelijkheid ben je immers enkel gedekt voor schade die je aan derden veroorzaakt met je wagen.

MEER LEZEN

4 reële situaties waarbij een Omnium van pas komt
Mijn auto is … jaar oud, welke verzekering neem ik?

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie