Een gps-tracker: de manier om je gestolen fiets te vinden


Een gps-tracker voor de fiets is al een tijdje geen overbodige luxe meer. Zeker in deze uitdagende tijden is de tweewieler namelijk populairder dan ooit tevoren. Bovendien zetten alsmaar meer mensen de stap naar een elektrische fiets of speed pedelec, waarvoor je een flink bedrag op tafel moet leggen. Een gps-tracker voor fietsen helpt daarbij om je gestolen exemplaar toch nog terug te vinden. Hieronder vertellen we je wat je moet weten.

Hoe werkt een gps-tracker voor de fiets?

Een gps-tracker geeft via een internetverbinding de locatie van je fiets door. Om hiervoor te zorgen heeft het toestel vaak een aparte simkaart aan boord. Via een app kan je dan op elk moment checken waar het laatste signaal werd opgevangen. Dit is behoorlijk gedetailleerd, zodat je exact weet waar je tweewieler staat. Met die extra informatie kan je dan de politie een seintje geven. Kwestie dat zij je fiets terug kunnen vinden en jouw eigen veiligheid tegelijkertijd gegarandeerd blijft. Door van tevoren een zogenaamde ‘location update’ in te stellen geeft de gps-tracking uit zichzelf elk uur een update, in het geval de locatie verandert.

De mini-gps-tracker installeren doe je in de zadelpen van je fiets. Op deze manier valt het geheel niet op. Met een gemiddelde lengte tot ongeveer 10 centimeter en een breedte van een tweetal centimeter passen de meeste kleine trace-systemen ook perfect in het handvat van het stuur. De batterij van een gps-tracker gaat gemiddeld ongeveer een week mee. Daarna moet je hem opladen via een simpel kabeltje. Meestal zit er ook een bewegingssensor in het toestel, waardoor elke fietsbeweging wordt gedetecteerd.

Hou er wel rekening mee dat bij de meeste gps-trackers een abonnement voor de internetverbinding hoort. Meestal zit deze functie één of twee jaar gratis bij het toestel. Nadien betaal je per maand een klein bedrag.

Invoxia als gps-tracker voor de fiets

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cyclable (@cyclable_com)


Het Franse bedrijf Invoxia heeft alvast een kwalitatieve gps-tracker voor de fiets. Het is de ideale oplossing, moest je bang zijn dat je fiets zal worden gestolen. In vergelijking met heel wat onzichtbare versies is dit tracking-systeem verwerkt in het achterlicht van je tweewieler. Het toestel gaat tot drie maanden lang mee zonder laadbeurt en heeft een wereldwijde dekking, met tot elke vijf minuten een update over de locatie. Met een gewicht van slechts 50 gram is deze gps-tracker bovendien een perfecte optie voor koersfietsen.

Meer lezen:

Van ingebouwde radar tot gps: de e-bike wordt alleen maar slimmer

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie