Een goedkope motorverzekering én een goede dekking: 3 tips


Een goedkope motorverzekering is één ding, maar je wil toch ook goed beschermd zijn als je op de baan bent. En dan hebben we het niet over – ook heel belangrijk – je helm en je motorpak. Hier zijn 3 tips die helpen bij het afsluiten van een goedkope motorverzekering én een uitgebreide dekking.

1. Volg een cursus defensief rijden

Safety first. Wie een cursus defensief rijden behaalt, krijgt korting op de premie van een motorverzekering. Deze cursus moet wel goedgekeurd zijn door de Belgische MAG (Motorcycle Action Group).

twee motorrijders op parcours

2. Krijg korting vanaf 30 jaar

Bij verzekeringen speelt rijervaring altijd in je voordeel. Vanaf je dertigste kan je een serieuze korting krijgen op de premie van je motor. En hoe ouder je bent, hoe meer korting je krijgt. Voor jonge bestuurders lopen de kosten dus iets hoger op.

3. Neem een motorverzekering bij je autoverzekering

Ben je van plan om je motorverzekering apart af te sluiten? Verwacht je dan aan een hoge premie. We raden altijd aan om een motorverzekering bij dezelfde verzekeraar als die van je wagen. Sluit je motorverzekering dus af bij een autoverzekering.

rode motor

Wanneer moet je een motorverzekering afsluiten?

Een motorverzekering is een verplichte verzekering. Zonder deze verzekering kan je dus niet de baan op met je motor. Daarnaast betaal je elke kost die je aanricht of voorhebt met je motor zelf wanneer je niet over een motorverzekering beschikt.

Moet je BIV betalen voor een motorvoertuig?

Er wordt een BIV (belasting op de inverkeerstelling) geheven, één enkele keer na de inschrijving van je voertuig. De BIV geldt voor nieuwe en tweedehands motoren en varieert volgens de leeftijd. Ze vermindert met de jaren, dus hoe ouder je tweedehands motor, hoe lager de BIV. In Vlaanderen moet er geen BIV betaald worden voor elektrische motorfietsen en scooters.

Naast de BIV is er ook een jaarlijkse verkeersbelasting voor motorfietsen. In Vlaanderen bedraagt die € 52,80, in Wallonië en Brussel € 58,21. Motoren tot maximum 250 cc zijn vrijgesteld van de jaarlijkse verkeersbelasting. En ook elektrische motoren en scooters zijn vrijgesteld.

LEES MEER: Wanneer is het tijd om autoverzekeringen te vergelijken?

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie