Goedkope autoverzekering: dit heeft het meeste invloed


De premie van je autoverzekering wordt bepaald door verschillende factoren. Zo wordt er rekening gehouden met je leeftijd, rijervaring en woonplaats. Daarnaast kan ook jouw wagen voor een goedkope autoverzekering zorgen.

auto verzekering

Leeftijd & rijervaring

Als je een autoverzekering afsluit, moet je de datum van je rijbewijs opgeven. Rijervaring speelt namelijk een belangrijke rol. Daarnaast is  leeftijd van belang: ben je jonger dan 26 jaar, dan betaal je een stuk meer. Een jonge bestuurder heeft namelijk meer kans op een ongeluk dan een iemand die al jaren rondrijdt.

Schadeverleden

Ook je schadeverleden bepaalt voor een groot deel de prijs van je autoverzekering. Heb je recent een ongeluk gehad waarbij iemand anders betrokken was, dan stijgt je premie. Een kleine aanrijding met een paaltje speelt dan weer geen rol.

Woonplaats

Je woonplaats bepaalt je autoverzekering. Niet elke plek is even druk of heeft evenveel last van auto-inbraken. Wie in de stad woont, betaalt dus meer voor zijn autoverzekering, omdat het risico op schade groter is.

Vermogen (pK)

Een auto met een groot pK-vermogen geeft een duurdere premie. Zo zal de verzekering van een Golf Gti met 200 pK hoger liggen dan die van een Golf met 110 pk. Ook het aantal zitplaatsen speelt een rol: vanaf de zesde plaats (inclusief bestuurder) betaal je meer.

Veiligheidsopties

Ook veiligheidsopties halen je verzekering naar beneden: hoe meer extra opties (parkeerhulp, voetgangersdetectie), hoe minder risico op een ongeval met schade. Logischerwijs krijg je een goedkopere autoverzekering.

Een goedkope autoverzekering betaal je per kilometer

Voor wie minder dan 20.000 km per jaar rijdt, kan een betaal-per-kilometer verzekering interessant zijn: een transparante verzekering die zich aanpast aan je autogebruik. Maar ook een flexibele verzekering die maandelijks opzegbaar is.

Je huidige verzekering opzeggen? Hou er rekening mee dat er altijd een termijn van 3 maanden geldt.

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie