Fransen tanken gratis door fout in benzinestation


Heel even kon je gisteren profiteren van gratis brandstof bij de Carrefour van Sartrouville, in de buurt van Parijs. Door een technisch probleem konden 150 auto’s tanken zonder te betalen.

©Johnny_Karter

In de nacht van 4 op 5 november merkte enkele jongeren een stroomstoring op bij een Franse benzinepomp, waardoor ze konden tanken zonder te betalen. Ze deelden onmiddellijk filmpjes via sociale media en de bal ging al snel aan het rollen… Tientallen automobilisten kwamen ter plaatse voor gratis brandstof.

Het duurde niet lang voor er een belletje ging rinkelen bij de aanwezige bewakers en rond 2 uur ’s nachts kwam de politie ter plaatse. Hierop volgde een arrestatie van 6 personen, wegens diefstal en schade.

Het lijkt allemaal onschuldig, maar dit soort praktijken zijn strafbaar en kunnen leiden tot gerechtelijke procedures. Volgens artikel 311-4 uit het Franse Wetboek staat er zelfs 5 jaar gevangenisstraf en een boete van 75.000 euro op dit soort diefstallen. Gelukkig zijn er verder geen klachten gekomen van het winkelmanagement.

De oorzaak van de storing van de brandstofpomp is nog steeds onbekend.

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie