Fiets gestolen? Met deze gps-tracker vind je ‘m zo terug


Een gps-tracker voor de fiets: een goed idee? Fietsen is hoe langer hoe meer populair, maar fietsen zijn helaas ook het mikpunt van diefstal. En omdat veel mensen een elektrische fiets kopen, zal dat er niet op beteren. Zou het niet handig zijn als je altijd zou weten waar je fiets staat, m.b.v. een verborgen gps? 

Het Italiaanse bedrijf Sherlock heeft alvast een uitstekende gps-tracker voor de fiets. De oplossing voor al wie bang is dat zijn of haar fiets wordt gestolen.

© sherlock

© sherlock

Vaak zitten gps-trackers verborgen in de zadelpen. Maar met een lengte van 12 cm en een breedte van 1,85 cm past deze tracker perfect in het handvat van een fietsstuur. De batterij van de tracker gaat 7 dagen mee, daarna moet je hem opladen via een simpel kabeltje. Er zit ook een bewegingssensor in het object, waardoor elke fietsbeweging wordt gedetecteerd. Voorlopig werkt het gps-systeem enkel in de Verenigde Staten en in Europa.

Hoe werkt deze tracker?

Via een app kan je de locatie van je fiets checken. De app toont de plaats waar het laatste signaal door het gps-systeem werd opgevangen. Door van tevoren een ‘location-update’ in te stellen kan de gps-tracker elk uur een update geven indien de locatie verandert. De lokatie van de gps is behoorlijk accuraat, waardoor je exact weet waar je fiets staat.

Heb je de locatie? Verwittig dan de politie voor een interventie, zodat jouw veiligheid alvast gegarandeerd wordt.

Werkt de gps-tracker met een abonnement?

Je betaalt voor de Sherlock gps-tracker eenmalig 149 euro. In die prijs zit ook twee jaar internetconnectie om je fiets te traceren. Nadien betaal je € 3 per maand.

Meer lezen

Van ingebouwde radar tot gps: de e-bike wordt alleen maar slimmer

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie