Met de emoji-jas deel je (subtiel) je frustratie op de fiets


Het leven als fietser is niet altijd simpel: je moet door weer en wind, zorgen dat je altijd zichtbaar bent en rekening houden met andere weggebruikers. Om beter te communiceren met de rest, bedacht autobouwer Ford de Emoji-jas.

Met het groeiende aantal fietsers in Europa stijgt ook het aantal ongevallen met automobilisten. Daarom lanceerde Ford de bewustmakingscampagne #ShareTheRoad, waarmee het merk focust op communicatie en veiligheid op de weg.

Al sinds 2018 zet het bedrijf zich in om de spanningen tussen weggebruikers te verminderen. En na de VR-simulatie WheelSwap pakt Ford nu ook uit met de Emoji-jas.

Een lumineus idee

Het verband tussen emoji’s en verkeersveiligheid? In de achterkant van de jas zit een led-paneel dat verbonden is met een afstandsbediening op het fietsstuur. De fietser drukt simpelweg op een knop, waarop een emoji aan andere bestuurders toont welke beweging hij zal maken of hoe hij zich voelt. Je kan kiezen tussen twee pijlen om de richting aan te geven en drie emoji’s om je gelukstoestand aan te geven.

Emoji jacket©Ford

Nieuwe manier van communiceren

Een accessoire dat reflecteert, is altijd goed in het donker. Maar deze jas belooft wel degelijk een nieuwe manier van communiceren. Andere weggebruikers krijgen snel inzicht in je bedoelingen, wat spanningen weghaalt en de relatie tussen fietsers en automobilisten harmonieuzer moet maken.

©Ford

Het gebruik van emoji’s is ook handig wanneer weggebruikers een verschillende taal spreken. Dat zou dus perfect van pas komen in onze grootsteden. De Emoji-jas zit momenteel wel nog in de prototypefase. Ford heeft voorlopig geen releasedatum aangekondigd, maar elke poging om de veiligheid te verbeteren, kunnen we alleen maar aanmoedigen.

Wat vind je van dit artikel?

Reacties

Karina Mertens Antwoorden Bewerken Verwijderen
3 mrt 2020 — 09:36

Knap. Waar koop je dit en hoeveel kost het. Is veiliger dan je armen uitsteken

Toon meer reacties
Comments page: 1
Plaats reactie
Reactie bewerken

Reageer op dit bericht

Plaats reactie